2012. december 22., szombat

Top 10 film és mese Karácsonyra

Lassan itt a Karácsony. Pár nap és együtt lesz a család, szeretet és béke költözik az otthonokba, és ilyenkor közös programot szervezünk szeretteinkkel.
Az ünnepi ebéd vagy vacsora elfogyasztása után jöhet egy mozizás!
Néhány kedvenc filmmel tovább fokozhatjuk a meghitt pillanatokat. Íme egy film lista, ami mindig jól jön, természetesen szubjektív, az én kedvenceimet emeltem ki.
Kommentben jöhetnek a kedvencek, listák, akármi :)

Via: Debreczeni Zita

Top 10 Karácsonyi film *E-módra:
10.       Karácsonyi Ének – Charles Dickens regénye több feldolgozásban is megtalálható már, nekem a legújabb (2009) Disney változat, amiben Jim Carrey szerepel, és az 1996-os változat Patrick Stewart főszereplésével a kedvencem. A történetet nem kell bemutatnom: Az évek során Ebenezer Scrooge-t a pénzen kívül semmi sem érdekli, még karácsonykor is csak a nagyobb bevétellel hajlandó foglalkozni. Ezért alkalmazottját egy apró botlás miatt ezen a napon kirúgja. Scrooge így egyedül marad irodájában, és különös dolgok kezdenek vele történni. Megjelenik egyesével 3 szellem  …

9.         Télbratyó – Vince Vaughn szerintem nem kell egyebet írnom. :D
Fred Claus egész életében testvére árnyékában élt, s emiatt nem rajong különösebben a karácsonyért - Fred öccse ugyanis nem más, mint a Télapó, ehhez képest Fred csak egy szerencsétlen flótás, akinek se pénze, se munkája. De ez hamarosan megváltozik, a Télapó ugyanis elhívja Fredet az Északi-sarkra, hogy dolgozzon neki. Igen ám, de a manókkal ellentétben Frednek nincs túl nagy gyakorlata se az ajándékcsomagolásban, se a jó és rossz gyerekek szortírozásában, ráadásul egy rosszindulatú termelési ellenőr mindörökre le akarja állítani a karácsonyt.
RTLklub 2012. 12. 24. 12:35

8.         Bunyó Karácsonyig – Bud Spencer és Terence Hill. Gondolom, ezt sem kell bemutatni senkinek. Moses és Travis keresik az örökséget, ami az anyjuk házáig vezet, és rájönnek, hogy az igazi kincs a család. Persze sok-sok bonyodalom, verekedés, és nevetés árán.

7.         Kelekótya karácsony – Tim Allen karácsonyi filmjeit különösen szeretem, de Jamie Lee Curtis-t pedig még talán nála is jobban. Totális káosz. Történet: Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy fél napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen.

6.         Reszkessetek betörők 1-2 (3-4) – Nekem az első kettő az igazi kedvencem. Örök klasszikus, minden évben lejátsszák valahol, de szerintem megunhatatlan, ahogy Kevin elbánik a 2 betörővel :DD
1.es rész RTLklub 2012. 12. 24. 18:55 (ism.: RTLklub 2012. 12. 25. 13:05)
2.es rész RTLklub 2012. 12. 25. 18:55 (ism.: RTLklub 2012. 12. 26. 12:55)
3.as rész COOL    2012. 12. 26. 19:15

5.         Télapu 1-2-3 – Tim Allen, alias Scott Calvin véletlenül megöli a Télapót és ő lép a helyébe, mivel felveszi a kabátját… Ami igen sok felelősséggel és záradékkal jár, amit évről évre tud meg, például hogy meg kell házasodnia, és utána megküzdenie a játék Télapóval. Sőt Zúzmara Jacket is le kell győznie a szánért. A manók aranyosak, a történet is. Igazi karácsonyi film, legalábbis, ahogy én elképzelem, hóval, nagyszakállú piros ruhás Télapóval, manókkal, és még több varázslattal.
3.as rész: RTLklub 2012. 12. 26. 16:45

4.         Grincs – Jim Carrey, ismét. Ez a film is tipikus karácsonyi lehetne, ha a főszereplő nem utálná a karácsonyt. Egy aprócska hópihében játszódik a történet, Kifalván. A Kik kedvenc ünnepe a Karácsony, lázasan készülődnek hát a Szentséges Éjre. Az utcák és a házak díszben állnak, mindenki ajándékokért rohangál. A kis Cindy nem érti, minek ez a nagy felhajtás... Ám van még valaki, aki ferde szemmel nézi a nagy nyüzsgést. Elég a nevét kimondani, és máris a hideg futkos minden Ki hátán. Fenn lakik a közeli Kobak-hegyen, a barlangjában, ki nem állhatja a Karácsonyt. Ő a Grincs! A kis Cindy azonban nem hisz a Grincsről szóló legendáknak, és azt akarja, hogy a rettegett zöld mumust válasszák meg Kifalva Karácsonyi Mókamajszterének. Felkerekedik hát, hogy ő maga adja át a meghívót a mogorva, morc manónak. Én moziban láttam először, már akkor imádtam. Mára már kivülről tudom…
Viasat3 2012. 12. 24. 14:10 (ism.: Viasat3 2012. 12. 25. 09:25)

3.         Igazából szerelem – Fergeteges szereplőgárda, tele szerelmi szálakkal, karácsony, hó, egy kiöregedett rock sztár… A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen. Nem egy „igazából karácsonyi film”, de 2 tökéletes idézet: „A karácsony körülvesz.” és „Ne vegyetek drogot. Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen!” :D
Viasat3 2012. 12. 24. 21:00, (ism.: 12. 25. 15:40)
TV2      2012. 12. 25. 21:05

2.         Négy karácsony – Reese Witherspoon és Vince Vaughn. Ismét a káosz. A karácsony nem csak a szeretet ünnepe. A karácsony káoszt, totális felfordulást is jelent, elég csak az ünnepi bevásárlást, az ajándékok utáni hajszát vagy a kötelező rokonlátogatást említeni. Kate és Brad eddig ügyesen kivonta magát az ünnepi forgatagból, minden évben egy távoli, napos szigeten töltik a karácsonyt. Idén azonban pórul járnak, a ködös idő keresztülhúzza a számításukat, és otthon ragadnak. Szerencsétlenségükre a TV riporterei pont őket interjúvolják meg. Mindez pedig azt jelenti, hogy az általuk olyannyira nem szeretett tortúrát ezúttal nem ússzák meg. Nem kevesebb, mint négy karácsony vár rájuk, hiszen mindketten elvált, majd újraházasodott szülők gyermekei. Titkok derülnek ki, például, hogy mi Brad igazi neve, és honnan kapta, illetve hogy ki mit vár ettől a kapcsolattól, és hogy a család mégiscsak fontos. A végén pedig ismét jön a TV.
RTLklub 2012. 12. 25. 21:10

1.         Holiday – A kedvenc filmem. Képes vagyok hetente megnézni. Szerelem és karácsony, így el lehet hinni, hogy minden jóra fordul. Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul. Szerencsére.


Legjobb Karácsonyi mesék:
10.       Diótörő – Csajkovszkij híres balettdarabja. A történet a megszokott mederben zajlik. A karácsonyfa alatt a kis Clara egy ember formájú fa diótörőt talál, melynek kapcsán bácsikája elmeséli, hogy a tárgy egykor egy fiatal fiú, bizonyos Hans volt. Ám Hans összetűzésbe keveredett az egerekkel, mire a gonosz egérkirálynő elátkozta, és csak akkor változhat vissza, ha rabul ejti egy fiatal lány szívét. Amikor éjszaka Clara arra ébred, hogy a fiú és az egerek éppen harcolnak egymással, rögvest elhiszi bácsikája meséjét.

9.         Polár Expressz
Havas karácsony éjszakán a kisfiú álmatlanul forgolódik az ágyában. Már majdnem biztos benne, hogy a télapó nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül az ablaka alatt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar expressz pöfögve megindul: viszi sok-sok utasát - csupa pizsamás, hálóinges kisgyereket - az Északi-Sark felé. Oda, ahol a télapó, a krampuszok és manók gyülekeznek, hogy ajándékot készítsenek mindenkinek.

8.         Karácsonyi lidércnyomás
Tim Burton egyik leghíresebb és egyben kultikusnak számító animációs filmje. A filmet több éven át készítették stop motion bábtechnikával. A rémmese dióhéjban azt meséli el, amikor Halloweenfölde hátborzongató lakói megirigyelvén Karácsonyfölde vidámságát, Rosszcsont Jack irányításával elrabolják a Mikulást. Rosszcsont Jack átveszi a Mikulás helyét és nem kis bonyodalmat okoz! Az Oscar és Golden Globe-ra is jelölt alkotást, először 1993-ban mutatták be, és hatalmas sikert aratott. Később elkészítették a 3D-s verziót is. Kifordított Grincs??

7.         Micimackó - Az ajándékok ideje
6.         Micimackó - Boldog új mackóévet      Nekem ez jobban tetszik, mint az ajándékos. Kedves, aranyos mesék. Ajánlom mindenkinek!

5.         Mickey Egér Varázslatos Karácsony
4.         Mickey Egér - Volt egyszer egy karácsony
3.       Mickey Egér - Volt kétszer egy karácsony                  Mindhárom több, különböző karácsonyi történetből áll. Megelevenedik a Karácsonyi ének Dickenstől, Goffy megpróbálja bebizonyítani a fiának, hogy igenis létezik a Mikulás, a 3iker kacsa pedig rájön, hogy nem jó, ha mindennap Karácsony van, mégha ez igencsak csábító, és arra is, hogy a Mikulás listájára nem is olyan nehéz felkerülni. Pluto sem szeretne rénszarvas lenni, és megbékél a 2 mókussal is karácsony idejére …

2.         Karácsony Artúr – Ez is egy nagyon aranyos történet. Hogyan tud a télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Most végre itt a válasz: tökéletes, katonás szervezéssel, melynek sikerében több millió, a terepen dolgozó manóra, egy óriási, szuperszónikus szánra és egy tökéletesen működő parancsnoki bázisra van szükség. De hiába segít a fejlett technológia, néha mindenütt becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó és parancsnokhelyettese (mellesleg elsőszülött fia), Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. És a saját szakállára beindít egy hibakijavító-akciót: amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.

1.         Szépség és a Szörnyeteg – Varázslatos Karácsony
Eljött a karácsony, és Belle elhatározza, hogy ünnepi hangulatot teremt a Szörnyeteg rideg kastélyában. A riasztó külsejű háziúr azonban ki nem állhatja a karácsonyt, és mielőtt még kezdetét vehetné az ünnepség, a kastély varázslatos lakói, Tik-tak úr, Lumiere, Kanna mama, Csészike és Angelique, a gyönyörű karácsonyfadísz, arra is rájönnek, hogy Forte, a gonosz orgona ördögi tervet forral ellenük. Egyedül Belle határtalanul jó lelke mentheti meg az estét, de ehhez még meg kell értetnie a Szörnyeteggel, miről is szól a karácsony valójában.

Van még Shrekből az angyal, Madagaszkarácsony, Jégkorszak – Állati nagy karácsony.


Szerintem a legborzalmasabb és idegesítőbb karácsonyi film:

Hull a pelyhes :D ez van, nekem nem tetszik.



Karácsonyi filmek még:
Látástól Mikulásig
Tapló télapó
Segítség, karácsony!
Karácsonyi kutyabalhé
Tappancsok karácsonya
Karácsonyi csoda
Karácsonyi vakáció
Ki a Télapó?
Mi a manó?
Kőkemény család
Túlélni a karácsonyt
Mikulás szabadságon
Kiskarácsony mindenáron
Dennis, a komisz karácsonya
Lebilincselő karácsony
Mrs. Télapó
Aludj csak, én álmodom
Csoda New Yorkban
Boldog karácsonyt, Miss King!
Karácsony Connecticutban
Noel – A szerelem a legnagyobb ajándék


A lista nem teljes, mivel ezt a témát (karácsony, hóesés…) imádják filmre vinni. De ha rákerestek valahol, megtalálhatjátok szinte az összeset.
Advent idején és karácsony estéjén burkolózzatok meleg pokrócba néhány finom bejglivel, teával, esetleg forralt borral és nézzetek meg egyet kedvenc filmjeink közül. Válasszátok bármelyiket, garantáltan nem fogtok csalódni!
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése