2012. december 30., vasárnap

FILM - A szerelem konyhája


Rob Haley (Dougray Scott) tehetséges séf Londonban. Vendéglője jó hírű, az étterem kritikusok kedvence. Minden csodálatos körülötte mindaddig, míg autóbalesetben el nem veszíti feleségét, Francoiset és lányával ketten maradnak. A tragédia hatására elhanyagolja a az éttermet, a főzést - mirelit kajákat szolgál fel; búskomorsága még inkább elmélyül, mikor egy ételkritikus lehúzza éttermét.
Az emlékek között Mitchell (Rob lánya) talál egy képet egy vidéki panzióról. A baleset előtt Rob és Francoise meg akarták venni.
Összegyűjti a régi csapatát.
A kritika és régi jó barátja, a világhírű Gordon Ramsay tanácsára megvásárolja ezt az elég rossz állapotban lévő, vidéki vendéglőt, hogy ínyenceknek való éttermet hozzon létre a helyén, a Csukát. Nem számít arra, hogy egyik első vendége egy híres amerikai ételkritikus, Kate Templeton (Claire Forlani) lesz. Bár Kate nem sok jóra számít, Rob messze nem átlagos desszertje leveszi a lábáról. 
A Csuka nagyon sok vendéget csalogat vidékre, ami az ottaniaknak, főleg Kate apjának, nem tetszik, ezért megpróbálják bezáratni. Kate mindent megtesz, hogy ez ne történjen meg, és sikerrel is jár.
Majd lassacskán mindketten ráébrednek, hogy az igazi boldogság receptje egy adag csapatmunkából, s jó adag szerelemből áll...

Ez is szerepelt a tegnapi maratoni listán.
Nekem tetszett; igaz, a történet, egy átlagos témát dolgoz fel, de szerintem tényleg jó volt. 8/10
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése