2012. december 31., hétfő

FILM / KÖNYV - Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Stephanie Plum (Katherine Heigl) teljesen le van égve: már fél éve munkanélküli, és a tartozásai miatt a kocsiját is elvették. Nagymamájától megkapja a régi családi autót, de mivel sürgősen pénzre van szüksége, kijátssza az utolsó lapját: meggyőzi hanyag unokatestvérét, aki rányomult a lagziján, és megpróbálta megcsókolni is, hogy adjon neki munkát a vállalatában óvadékbehajtó ügynökként. Stephanie első megbízásával rögtön a környék legnagyobb simlise, az ex-zsaru és gyilkossági gyanúsított Joe Morelli (Jason O'Mara) nyomába szegődik - annak a Joe Morelli-nek, aki a gimi idején elcsábította, elvette a szüzességét, majd lepattintotta. Igaz, már próbált bosszút állni: egyszer elütötte a járdán és 3 helyen eltörött a lába... Nyakon csípni Morellit érzelmi és anyagi értelemben egyaránt kielégítő bosszú lenne, de miközben Stephanie megtanulja a szakma fortélyait Kopótól (Ranger / Daniel Sunjata), a vagány és vérprofi kollégájától, arra is rájön, hogy a Morelli elleni vád talán nem is teljesen megalapozott.
Mindeközben családi vacsorákra kell sietni, ahol fura dolgok történnek, a nagyi szétlövi a csirkét, és az édesanyja próbálja összeboronálni ezzel-azzal. Óvatosnak is kell lennie, mert közben az alvilág ki akarja csinálni...




Stephanie karaktere nagyon butára és bénára sikerült, amitől eléggé idegesítő lesz. Mindenkinek lóbálja a pisztolyát, kb. az nem veszi el tőle, aki nem akarja.... Viszont Katherine-nek nagyon jól áll ez a haj, eddig csak szőkén láttam, nekem tetszett, hogy bebarnult, és még a göndörséggel is kibékültem.
A kedvencem Lula a dagadt prosti, aki nagyon jó fej, és igazából tök ingyen elmondja neki az infókat. :)
Tetszik még a filmben, hogy a főhősünk végig kommentálja az eseményeket, a saját gondolataival, érzéseivel, meg a jajj, el ne rontsam... stb megjegyzéssel.
Eddig 4 rész van lefordítva az amúgy 18 részes könyvsorozatból. A könyveket még nem olvastam, lehet, hogy egyszer majd nekiállok. Arra pedig kíváncsi leszek, hogy még mennyit filmesítenek meg belőle.
pont: 6/10
Régi könyvborítók
Új könyvborító
Ulpius Ház Könyvkiadó Kft., 2008 - Ára: 2849,-
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése