2012. december 3., hétfő

Sólámpa

-Hallod...neked van sólámpád?
-Nekem nincsen sólámpoám, miért?
-Hogy tudsz-e róla valamit
-Nekem nem igen jelent semmit.... legalábbis szoktam nézegetni, van mécsestartóba is, de én úgygondolom, hogy az anyaga miatt sólámpa.... de nem néztem utána
-Azért kérdeztem, mert nálunk tele van vele a ház, meg anya ajándékba is azt vesz másoknak...az enyémet most elhoztuk ide, hàtha segít a taknyomon...

Naszóval

Utána néztem ..... igen, jól gondoltam, hogy a sólámpa sóból van, viszont nem teljesen mindegy, hogy milyen sóból...
Van testet és lelket gyógyító hatása is (állítólag) amellett, hogy esztétikus, és nagyon szép.
  
Egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van a belélegzett levegő minősége!
A kisugárzásokat blokkolja, pl ahol sok áram futkos, mert mindenféle elektromos készüléket használsz, itt meg a méret nem mindegy.... mert minél nagyobb a lámpa, annál nagyobb a hatósugara, és annál több pozitív-ion mennyiséget blokkol.
A himalájai sólámpa falát alkotó kristálysón áthaladó fény negatív ionokat hoz létre. Ezek a negatív ionok semlegesítik a levegőben lévő baktériumokat, polleneket, port és füstöt. A levegő megtelik egészséges energiával, tisztább lesz, ami elősegíti a sebek gyorsabb gyógyulását. A légúti, asztmás megbetegedésektől kezdve a különböző bőrbetegségekig szinte mindenre hat, akkor is, ha nem világit, bár ebben azért nem vagyok biztos. Na szóval, akkor is hat, ha nem világit, mert a világítás hatására felmelegszik, és attól csak intenzívebb lesz, meg szebb.

Ja, a színe se mindegy, a legáltalánosabb a narancs, de pl van piros, rózsaszín, meg fehér, meg színváltós..... de ettől nem is a hatása változik, hanem össze lehet, kapcsolni a sóterápiát színterápiával, így hatékonyabb lesz.
Általában azért narancssárga mert, hogy ezek a sótömbök beszívták a víz alatt a nap energiáját, és az a jótékony hatású, és ezért narancs, mert a napra, napfelkeltére emlékeztet...

SZINTERÁPIA:
Itt csak a sólámpában leggyakrabban előforduló színekkel foglalkozunk.
A színek különböző hangulatokat váltanak ki belőlünk, emellett gyógyító hatással is rendelkeznek. Különböző kialakult betegségek esetén segíthetnek a gyorsabb felépülésben.
Egyes színek pozitívan hatnak fáradékonyság, stressz, depresszió, feszültség, étvágytalanság esetén. Feltölthetnek minket energiával, és segíthetnek abban, hogy szexuális életünk aktív legyen...

A színek jelentése:
narancssárga színű lámpa érzéki melegsége felold, ellazít, érzelmi közelséget, biztonságot és bizalmat kelt. Életörömet és sugárzó tudatállapotot közöl. Ösztönzi a szaporító és kiválasztó szerveket, gyógyító erővel bír szexuális-, termékenységi- és kretivitászavarok ellen. Az üdvösség színe és a belső gazdagság szimbólima.
fehér a tisztaságot és ártatlanságot jelképezi. A fehér, áttetsző lámpáknak relaxációs-meditációs hatása van, szerves-anyag tartalmuk pozitívan befolyásolja koncentrációs képességünket. Fényük megtisztít, erősít.
rózsaszín a fehér és piros egyvelege. A szív csakrájával társul, arra ösztökél, hogy nyissuk meg szívünket, hogy hallgassunk amint szól hozzánk. A rózsaszínű lámpák megtisztítják a gondokkal, feszültséggel és szomorúsággal terhelt légkört.
barna színezettségű kristályok a kősó nyugtató erejét hangsúlyozzák. Földközeli színük mély nyugalommal ajándékozza meg a fáradt embert, erőt hozó álomba ringatja.
Ha nincsen semmi ötleted karácsonyra, akkor ismét egy jó tippet láthattál.
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése