2012. december 13., csütörtök

KÖNYV - Maureen Johnson: A Scarlett lakosztály


Scarlett Martinról sok mindent lehet mondani, de azt, hogy átlagos életet él, biztosan nem. A családja a Hopewell Hotel tulajdonosa, amely egy kis, régi stílusú szálloda New York kellős közepén.
A Martin gyerekek tizenöt éves koruktól egy-egy lakosztály felelősei, és a születésnapján Scarlettre is rákerül a sor: az Empire lakosztályt és annak állandó vendégét, Mrs. Ambersont örökli meg. Scarlett eleinte nem tudja, mihez kezdjen a hajdani színésznővel, aki minden pillanatban más vállalkozásba fog. Közben pedig feltűnik a láthatáron Eric, a lélegzetelállítóan helyes színész srác, és Scarlettet immár nem mentheti meg semmi más, csak a leleményessége. 


Tetszik az író stílusa, szerintem kicsit hasonlít Meg Cabothoz. A részlet gazdag bemutatást, és milliónyi jelzős szerkezetet egyszerűen imádtam! New Yorkot pedig egy másik szemszögből is megismertem. a fejezeteket 4 részre, felvonásra osztotta a szerző, és minden felvonást New York-i útikönyvekből kiollózott Hopewell Hotel leírással indít, ezt nagyon jó ötletnek tartom.
Scarlettnek 3 testvére van, a legidősebb Spencer, színész szeretne lenni, a főiskolai szakács ösztöndíját is feladná érte; a nővére Lola, a megtestesült tökély, aki a Bendel's kozmetikum részlegén dolgozik, és egy "gazdag" pasival jár; és a húga Marlene, a ráktúlélő (leukémiás volt, de 2éve tünetmentes) a Kis Hősök csoport oszlopos tagja, és Lola első számú rajongója. Sajnos a Hopewell nem hoz annyi bevételt amennyit szeretnének, úgyhogy az utolsó alkalmazottat is el kell bocsájtaniuk, a legnagyobb vendégcsalogatót, Belindát a szakácsnőt. Marlenen kívül minden gyereknek dolgoznia kell, nem igen lesz nyári szünetük. A csőd szélén vannak, amikor hirtelen  29 órás repülőút után belép az ajtón Mrs. Amy Amberson, aki egész nyáron bérel egy szobát, az Empire lakosztályt, pont azt, amit Scarlett ajándékba kapott a 15. születésnapjára. Eközben Spencernek új barátja lesz a szintén színész Eric, aki egyértelműen nem közömbös Scarlett számára...
és Scarlett sem Eric számára.
Nagyon jó történet érdemes elolvasni, nem az a tipikus csajos, nyálas regény, és a befejezése sem szokványos. :)
Ciceró Könyvkiadó, 2012 - Ára: 2790,-
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése