2012. december 28., péntek

FILM - Hook

Kiskorom óta az egyik legkedvesebb film számomra, főleg karácsony idején, bár, én képes vagyok bármikor megnézni, ezt is... Kb velem egyidős, de még mindig ámulatba ejt a képi világa, és elgondolkoztat, hogy mégis hogyan tudták ilyen időt állóan elkészíteni.
James Matthew Barrie Pán Péter című művének egyik (és szerintem a legjobb) remake (felújított, újra- és továbbgondolt) változata, a címét pedig természetesen Hook kapitány után kapta.

Aki nem ismerné annak a történet:
Peter Banning (Robin Williams) neves ügyvéd. Számos jogi problémát sikeresen oldott meg vállalatának. Ám a feszített munkatempó mellett alig marad ideje a feleségére Moira-ra és két szép gyermekére Jack-re és Maggie-re. Az ígéretek csak ígéretek maradnak, és sohasem teljesülnek. Még nevelőanyja, Wendy mama köszöntésére is alig tud elutazni velük Londonba. Ez nem maradhat büntetlenül, így az éj leple alatt felbukkan a mesék világából Hook kapitány (Dustin Hoffman), és elrabolja a gyerekeket. Csak Pán Péter mentheti meg őket, aki hisz a tündérekben, tud kukorékolni, repülni egy szép gondolat szárnyán, és képes még a csodákra. Banningnek elő kell hoznia ezeket az elfeledett, és a lelkében jó mélyre elásott emlékeket, és visszatérnie a régi életébe, az elveszett fiúk közé. Régi barátja, a kis tündér Giling-Galang (Julia Roberts) mutatja neki az utat Sehol szigetre, hogy megküzdjön Hook kapitánnyal és ismét győzelemre vezesse a gyerekek seregét a kalózok ellen.

Giling-Galang
Banning család
Hook - Peter
Tetszik a film mondanivalója, pl Pán Péter szép gondolata, hogy apa lehessen. De miután felnőtt és ez teljesült, valahogy mégis háttérbe szorította, megfeledkezett róla ...
A szereposztás szerintem már alapból sikergyanús, a film rendezőjéről meg már nem is beszélek (Steven Spielberg). Néha jó egy kicsit kiszakadni a valóságból és Sehol-szigetre menni, és szerintem sok mindenki figyelmét felhívja arra is, hogy mennyire fontos a család, amit mostanában még jobban elfelejtünk, sajnos. 10/10
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése