2012. november 12., hétfő

KÖNYV - Véger Fibi: Smink - A szépség tanulható


Sokat gondolkoztam, hogy mit is írhatnék. Az biztos, hogy csodálatosan szépek a fotók, és maguk a sminkkreációk is, már maga a képek nézegetése örömmel tölti el az olvasót, és kétségekkel is....
Jó a könyv felépítése. Az első részben megtudhatjuk A sminkelés alapjait, a bőrtípusokat, az arcápolás helyes lépéseit, a szemtípusokat, a szemöldök karbantartásától az alapozásig sok hasznos tanács van benne. Bár én nagyobb hangsúlyt fektettem volna erre a részre.
Ezután a sminkeket 3 részre osztotta: Natúr - Alkalmi - Extrém sminkek.
A hétköznapi és alkalmi sminkeket mutatja be, nagy fotókkal, pontos márkaleírásokkal, típusszámokkal, hogy biztosak lehessünk a végeredményben, gyakorlás után, persze. Itt nekem az nem igazán tetszik, hogy minden MAC márkájú. Igaz, nem feltételezi, hogy mindenkinek legyen és szerencsére leírja sima barnaként is, nem csak típusszámmal; és a fázisok kicsit gyatrák, jobban kijelölhették volna, hogy miről is van szó, esetleg a számokat is odaírhatták volna.

Ez a szakma magában is nagyon érdekes, hogyan lehet átalakítani embereket egy-két ecsetvonással, végtelen variációban. Az tetszik a legjobban, hogy a "hírességek" mellett átlagembereket is bemutat, pl a saját édesanyját és lányát is, illetve a férfiakat sem hagyja ki. Nem kétség, ez egy profi könyv, egy profitól, haladó sminkeseknek!
Szóval aki éppen hogy fel tud tenni magának egy kis szempillaspirált, meg egy tusvonalat, az ne álljon még neki ebből sminkelni, szerintem. Viszont azzal egyetértek, hogy a szépség tanulható, és oda is kell figyelnünk magunkra, az ápoltság a mai világban szinte a legfontosabb, és pár perc magunkra fordított idő "csodákra képes" mindezek mellett meg is érdemeljük. Merjünk szépek lenni!

A könyvet a Libri adta ki, 5990Ft-ba kerül.
A fantasztikus fotókat pedig Zsólyomi Norbert készítette.
További információk: ITT
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése