2012. november 21., szerda

KÖNYV - Jay Asher: Tizenhárom okom volt...


"Clay Jensen első szerelme kazettára mondja utolsó szavait.

Mikor Clay Jensen hazaér az iskolából, egy különös csomagot talál a verandán, amit neki címeztek. A csomagban néhány kazettára bukkan. A felvételeket Hannah Baker – osztálytársa és titkos szerelme – készítette. Hannah két héttel korábban öngyilkosságot követett el.

A lány elárulja: tizenhárom oka volt arra, hogy véget vessen az életének.

Clay az egyik. Ha meghallgatja a kazettákat, megtudja, miért. Clay egész éjszaka bolyong a városban Hannah szavait hallgatva. Tanúja lesz a lány fájdalmának és megtudja az igazságot önmagáról  - az igazságot, amivel soha nem akart szembenézni."

Ez a szerző első regénye, ötlete egy múzeumi gépi tárlatvezetés közben pattant ki az agyából. Én 4 óra alatt olvastam el, nem igazán tudtam letenni..nagyon izgalmas, olyan fordulatokkal, amikre nem is számítani. A könyv végére megtudjuk, mi vitt rá egy szép és egészséges 17 éves lányt, hogy kioltsa a saját életét, mindezt úgy, hogy annak a srácnak a szemszögéből mutatja be, aki titkon szerelmes volt belé. A kazettákon tizenhárom hangfelvétel található, tizenhárom személynek címezve, akiknek köze volt Hannah halálához.

A könyv végén rövid interjút is olvashatunk a szerzővel és megtalálható a borítón egy ingyenesen hívható krízisvonal száma is. Nem éppen vidám történet, de elég elgondolkodtató. Korhatáros, nem is ajánlanám 14 év alattiaknak, viszont Vörös pöttyös könyv, ami számomra elég garancia J



°A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése