4 fő részből áll, évszakok szerint besorolva. Amit tovább
bont a szerző ünnepek, népszokások szerint, ezeket mind pontosan leírja, és saját
történetekkel gazdagítja.
Igazából egyfajta naptárként is felfogható. Minden
évszakhoz az idény zöldségek, gyümölcsök
felhasználásával készített receptekkel, és telis-tele képekkel.
Azért is tetszik ez a könyv, mert a hagyományos, egyszerűen elkészíthető ételek kapták a főszerepet. Ajánlom a gasztro-fanok figyelmébe.
Azért is tetszik ez a könyv, mert a hagyományos, egyszerűen elkészíthető ételek kapták a főszerepet. Ajánlom a gasztro-fanok figyelmébe.
Fülszöveg részlete:
Őszinte és eredeti könyv ez: a konyhaablak mögött, a
csodálatos fotókon ugyanis nem csak az ötgyermekes családanya tűzhelye jelenik
meg a különféle gusztusos ételekkel, de felsejlik az étkezőasztalnál ülő család
is, emlékek, arcképek, kalandos, megindító és szívszorító történetek – egy
meghitt család életének pillanatai villannak föl és bomlanak ki ebben a
meghatározhatatlan, besorolhatatlan, különleges műfajú írásban. „Lévai Anikó
olyan emlékeket oszt meg velünk e könyvben, amelyekért késői korok történészei,
politikusai, művelődéstörténészei és gasztronómusai igencsak hálásak lesznek” –
vallja Szőcs Géza. „Mi most ne előlegezzük meg e hálát. Mondjunk csak egyszerű
köszönetet nem a majdani, hanem a mai olvasó nevében a szerzőnek azért, hogy
elkísérhettük szubjektív univerzuma ösvényein Szolnoktól Montreálig és
Salgótarjántól Hongkongig, amely ösvények mentén a referencia-pontokat annyi
érdekes ember, annyi ínycsiklandó (olykor hátborzongató) étel, annyi
anekdotikus esemény jelenti.”
*E
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése