2012. november 9., péntek

FILM - Az 50 első randi

Szerintem nincsen olyan ember a Földön, aki ne látta volna már legalább egyszer, de a Fogadom után aktuálisnak éreztem, mert végülis a történet igen hasonló. Paige memóriájából pár év esett ki, amit nem lehet sehogy visszahozni. Míg Lucy-éból a baleset után minden és ezért a baleset előtti napot éli át újra és újra.
Helyszín Hawaii. Henry az ide utazó turisták meghódításával és „kezelgetésével” tölti mindennapjait. Ideális, mivel nem maradnak sokáig, nincsen kínos búcsúzkodás, magyarázkodás. „Majd hívlak” –effektus. Henry mellesleg állatorvos, és egy nagy kalandra készül a rozmár populáció feltérképezése céljából. Egy ilyen próbaút szerencsétlenül végződő kalandja miatt találkozik Lucy-val a helyi iskola tanárával, aki a reggeleit gofri házak építésével tölti. Szerelem volt első látásra. Innentől kezdve Henry napi szinten hódítja meg Lucy-t, miután kiderül a lány „betegsége”. Közben azon is fáradozik, hogyan könnyíthetné meg Lucy apja, és testvére életét, illetve az ő jövőjét.
Ellátogatnak a Chapman Intézetbe, ahol a memória gondokkal küzdő betegeket látják el, illetve állandó foglalkozásokat tartanak a bent lakóknak.
Ám az „idill” hirtelen megszűnik, mikor Lucy szakit Henry-vel és kitörli a naplójából is, majd beköltözik az intézetbe. Henry pedig elindul a rozmárok felé… Összekerülnek még és lesz jövőjük? Nézzétek meg, és megtudjátok.
Ebben a filmben is 2 kedvenc színészem a főszereplő, Drew Barrymore és Adam Sandler, illetve megemlíteném még Rob Schneider-t is. Igaz, hogy vígjáték, de azért a mély tartalmat sikerült elrejteni ebben a filmben is. 1-2 zsepit megér… és nekem tetszik, hogy nem vették véresen komolyra, viszont megadták a „tiszteletet” ott, ahol kellett.
Kérdéseim: Vajon a kitartó agytornáztatásnak köszönhetően mégis maradnak emlékek?? Lehetséges ez? Te mit tennél újraélnéd ugyanazt a napot, vagy megmutatnád, hogy mi történt és próbálnál segíteni a továbblépésben? Hogyan lehet elfogadni így az öregedést? Egy reggel 22 évesen felkelsz, és valójában 60 vagy…




10/10
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése