2012. november 14., szerda

KÖNYV - Jill Colonna: Akarom, mert Makaron! Igazi francia csemege a saját konyhádból

Tegnap reggel nagy öröm és boldogság ért. Jött a futár egy csodaszép könyvvel, amitől egyből összeszalad a nyál az ember lánya szájában. :)
Természetesen nem volt nehezemre egyből nekilátni az "olvasásnak". Már tudom mi lesz a hétvégi sütemény, erről majd beszámolok. Remélem sikeres lesz.


A makaront gondolom nem kell bemutatnom. De azért hátha van aki még nem ismeri:
"A párizsi makaron egyedülállóan stílusos és könnyed csemege, amely manapság épp arra készül, hogy megdöntse a muffinok és bögresütik évtizedek óta tartó egyeduralmát, végül selymes fényével és eleganciájával beragyogja az egész - Franciaországon túli - világot. A különlegesen finom színes korongocskák, az ízes-illatos töltelékek elkészítése ugyanis rendkivüli precizitást igényel."


A könyv szerzője, a skót származású Jill Colonna közel 20 esztendeje Párizsban él. Ez azt jelenti, hogy nem a levegőbe beszél, amikor meggyőződéssel állítja: Te is készíthetsz igazi, párizsi makaront, akár egy született francia - hiszen neki már nagyon is sikerült! Jill így ajánlja a makaront a leendő függőknek: Ha egyszer elkészíted, a rabjává válsz.
A makaronkészítés művészete még az abszolút kezdőket is rengeteg sikerélménnyel képes megajándékozni. Szórakoztató alkotómunkára csábítja a vállalkozó kedvű ínyenceket, akik Jill Colonna színpompás, új könyvének útmutatásai alapján vetik bele magukat e finomság rejtelmeibe.


A klasszikus ízektől indulva egy Alaprecepttel kezdünk, hozzávalók, munkaeszközök és makaron méretre bontva, több oldalon keresztül képekkel illusztrálva eljutunk a Vaniliás, Coffee-s, Rózsa(szín) makaronig.  Ezután biztat bennünk, hogy próbáljuk ki a csodás csokoládés kombinációkat. ((HMMMMM))
Sőt bemutat több színből kombinált, extrákkal ellátott finomságokat. A színeknek igazából a képzelet szabhat csak határt. Illetve néhány érdekesség, pl Fűszermester makaronja, Konyhakerti makaron, Bangkok  makaron ((NYAMII)), illetve céklával, wasabival izésített makaronok ((MIVAAN???))
Az író gondolt a mandulaallergiásokra, és minden süti gluténmentes!!!!!
Külön kedvencem még, hogy leír recepteket tojássárgájára (mivel ez nem kell bele) és tojásfehérje arányokhoz leírja a többi hozzávaló mennyiségét is.
Ezenkívül a könyv csúcspontjának mondanám a "Makaronszerviz" fejezetet, ahol megoldást próbál nyújtani 1-2 bakira...
ÉS Blair is ilyet eszik előszeretettel a Pletykafészekben.... csak nem lehet rossz!
Csók, Puszi:
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése