Természetesen nem volt nehezemre egyből nekilátni az "olvasásnak". Már tudom mi lesz a hétvégi sütemény, erről majd beszámolok. Remélem sikeres lesz.
"A párizsi makaron egyedülállóan stílusos és könnyed csemege,
amely manapság épp arra készül, hogy megdöntse a muffinok és bögresütik
évtizedek óta tartó egyeduralmát, végül selymes fényével és eleganciájával
beragyogja az egész - Franciaországon túli - világot. A különlegesen finom színes korongocskák, az ízes-illatos töltelékek elkészítése ugyanis rendkivüli precizitást igényel."
A könyv szerzője, a skót származású Jill Colonna közel 20 esztendeje
Párizsban él. Ez azt jelenti, hogy nem a levegőbe beszél, amikor meggyőződéssel
állítja: Te is készíthetsz igazi, párizsi makaront, akár egy született francia
- hiszen neki már nagyon is sikerült! Jill így ajánlja a makaront a leendő
függőknek: Ha egyszer elkészíted, a rabjává válsz.
A makaronkészítés művészete még az abszolút kezdőket is rengeteg sikerélménnyel képes megajándékozni. Szórakoztató alkotómunkára csábítja a vállalkozó kedvű ínyenceket, akik Jill Colonna színpompás, új könyvének útmutatásai alapján vetik bele magukat e finomság rejtelmeibe.
A klasszikus ízektől indulva egy Alaprecepttel kezdünk, hozzávalók, munkaeszközök és makaron méretre bontva, több oldalon keresztül képekkel illusztrálva eljutunk a Vaniliás, Coffee-s, Rózsa(szín) makaronig. Ezután biztat bennünk, hogy próbáljuk ki a csodás csokoládés kombinációkat. ((HMMMMM))
Sőt bemutat több színből kombinált, extrákkal ellátott finomságokat. A színeknek igazából a képzelet szabhat csak határt. Illetve néhány érdekesség, pl Fűszermester makaronja, Konyhakerti makaron, Bangkok makaron ((NYAMII)), illetve céklával, wasabival izésített makaronok ((MIVAAN???))
Az író gondolt a mandulaallergiásokra, és minden süti gluténmentes!!!!!
Külön kedvencem még, hogy leír recepteket tojássárgájára (mivel ez nem kell bele) és tojásfehérje arányokhoz leírja a többi hozzávaló mennyiségét is.
Ezenkívül a könyv csúcspontjának mondanám a "Makaronszerviz" fejezetet, ahol megoldást próbál nyújtani 1-2 bakira...
ÉS Blair is ilyet eszik előszeretettel a Pletykafészekben.... csak nem lehet rossz!
Csók, Puszi:
*E
Sőt bemutat több színből kombinált, extrákkal ellátott finomságokat. A színeknek igazából a képzelet szabhat csak határt. Illetve néhány érdekesség, pl Fűszermester makaronja, Konyhakerti makaron, Bangkok makaron ((NYAMII)), illetve céklával, wasabival izésített makaronok ((MIVAAN???))
Az író gondolt a mandulaallergiásokra, és minden süti gluténmentes!!!!!
Külön kedvencem még, hogy leír recepteket tojássárgájára (mivel ez nem kell bele) és tojásfehérje arányokhoz leírja a többi hozzávaló mennyiségét is.
Ezenkívül a könyv csúcspontjának mondanám a "Makaronszerviz" fejezetet, ahol megoldást próbál nyújtani 1-2 bakira...
ÉS Blair is ilyet eszik előszeretettel a Pletykafészekben.... csak nem lehet rossz!
Csók, Puszi:
*E
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése