2013. február 28., csütörtök

FILM - Szökőhév

Anna (Amy Adams) kétségbeesve várja, hogy barátja, a számára minden szempontból tökéletesnek tűnő Jeremy (Adam Scott) végre feleségül vegye....
Közös életüket a Davenport apartmanházban tervezik elkezdeni, Anna sikeres lakberendező, Jeremy pedig kardiológus, akit csak a szívműtéték érdekelnek.
Miután a pár negyedik évfordulója is leánykérés nélkül zajlik (gyűrű helyett fülbevalót rejt az ékszerbodoz) Anna elhatározza, hogy saját kezébe veszi az ügyet. Egy ír hagyomány szerint szökőnapon, február 29-én a nők is megkérhetik kedvesük kezét az óhazában. Anna-nak nem is kell több, elhatározza, hogy Jeremy után megy az orvosi konferenciára Dublinba, hogy térden állva férjül kérje.
A tökéletesen eltervezett fiúkérés azonban nem megy olyan könnyen. A csöppet sem zökkenőmentes utazás és a borzalmas időjárás keresztbe tesz Anna elképzeléseinek, így Írország másik felén, Walesben ragad, messze leendő vőlegényétől. A váratlan helyzetben kénytelen a jóképű ám annál cinikusabb férfi, Declan (Matthew Goode) segítségét kérni, hogy vágjon át vele az országon és keressék meg együtt barátját. Declan eleinte csakis a pénz miatt vállalkozik a feladatra, ezért Suskának hívja a lányt.
Miután Anna szétdönti Declan vendéglőjét, majd az autóját véletlenül a folyóba löki, és elrabolják Annától a Louis Vuitton bőröndjét - és visszaszerzik. Mind ezután megnéznek egy várromot, ami miatt lekésik a Dublinba tartó vonatot, majd házastársaknak adják ki magukat... Eme kalandos utazás alatt az alkalmi páros egyre jobban megkedveli egymást.


Anna szerintem kifejezetten idegesítő, nem is értem miért erőlteti, hogy megkérjék a kezét, annyira látszik Jeremyn, hogy nem is érdekli mi van vele, hogy az elmondhatatlan, Jeremytől meg a falra mászok, hogy mms-ben nézegeti a felnyitott szíveket  még a vacsora alatt is, amikor a fülbevalót odaadja.... és Declan sem szimpatikus az elején, amikor csak a pénz érdekli, de aztán egyre jobban megkedvelem őt is és a lányt is.
Anna esetlensége aranyos, de egy kis arroganciát érzek benne, hogy neki van pénze... Amikor benyitnak az esküvőre, és utána a lagzi alatt is érezni lehet, hogy mind a ketten vágynak a szeretetre.
A történet egy tök átlagos romantikus film (szerencsére), szép tájakkal, sok bénázással, és vicces jelenettel, nekem azért is tetszett annyira. A befejezése is nagyon szép, egyáltalán nem nyálas. Többet nem árulhatok el :)
Szerintem 9/10-ből
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése