2013. február 26., kedd

FILM - A csajok háborúja

Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Reggel együtt mennek futni, délutánonként pedig csajos programokat tartanak, buliznak és mind a ketten boldog párkapcsolatban élnek. Egyszer csak mind a kettejüket eljegyzik, szinte 1 napon. Természetesen egymást kérik fel nyoszolyólánynak és 2 hét eltéréssel tartják majd az esküvőt. Felkeresik a legjobb esküvőszervezőt Marion St. Claire-t (Candice Bergen).
Ám arra azért ők sem számítanak, hogy egy "kis" elírási hiba miatt ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre  (Pláza Hotel) sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját, illetve haját, bőrét, alakját... 
Emma Deb-et (Kristen Johnston) egy zsarnokoskodó tanár munkatársát kéri fel, Liv pedig az ügyvéd segédét nyoszolyólánynak. Közben kiderül, hogy egyikük kapcsolata mégsem olyan meghitt és boldog, mint amilyennek hitte mindenki, és hogy egyáltalán nem támogatja a fiú a lányt, sőt szeretné, ha minden olyan lenne, mint amikor megismerkedtek és az az esküvő el is marad.... azt persze nem mondom meg, hogy melyik :)


Ismét egy nagy kedvencemet mutatom be, már kismilliószor láttam, és nem tudom megunni. Több oka is van: az esküvőszervezés, a színészek, de főleg a barátság és a megbocsájtás fontosságának a bemutatása. Mivel azért nem egy olyan hűűűdenagy dolog történt velük, ami miatt ennyire összekapjanak, és vérig sértődjenek, oké, érthető, hogy miért akarnak mind a ketten a Plázában házasodni, de ezért/ezen összeveszni a legjobb barátnővel? Hát nem is tudom, én tuti nem. Viszont azért bebizonyosodik, hogy a legigazabb, legmélyebb barátságok kiállnak minden próbát, és mindig - minden helyzetben számíthatnak egymásra... Kate és Anne nagyon jót alakítanak ebben a filmben, és én el is hittem róluk, hogy barátok, "illenek egymáshoz". Deb-en mindig nagyon sokat tudok röhögni, amellett, hogy iszonyatosan idegesít is.
Egyik nagy kedvencem még Daniel (Stewe Howey), nézzétek meg és megtudjátok, hogy miért! Szerintem nagyon jó vígjáték, tipikus csajos-romantikus film. 10/10

" Talán valóban születnek néha örök és megbonthatatlan kapcsolatok. Egyesek tényleg rátalálnak arra az emberre, aki jóban-rosszban kitart mellettük. Ez az ember lehet, hogy egy házastárs, és ünnepelheted őt álomesküvővel, de az is lehetséges, hogy az az ember, akire egy életen át számíthatsz, az az ember, aki igazán ismer, talán még jobban ismer, mint te önmagadat. Ő nem más, mint az az ember, aki melletted volt gyerekkorod óta. "
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése