2013. március 1., péntek

Póthaj

Végre ismét van alkalmam kérésre bejegyzést írni, úgyhogy most a póthajról lesz szó.
A legfontosabb, hogy 100%-os emberhajat válassz, lehetőleg olyat, ami 1 fejről van vágva, így elkerülhetőek a struktúrális (egyenes, hullámos, göndör) különbségekből fakadó gubancok. Fontos még, hogy a póthaj ne legyen kevert szálirányú, ezzel kiküszöbölhető, hogy a póthaj berasztásodjon vagy csomósodjon. Tehát a haj legyen egy fejről vágott és egyező szálirányú. Az, hogy honnan származik, igazából nem a legfontosabb tényező a minőséget tekintve, de lehet, európai, ázsiai és indiai.
Copfban, stresszelve, vagy tincsezve vásárolhatóak.

Csatos póthaj: Nem szükséges szakember segítsége a felhelyezéshez és az eltávolításhoz. Ha szépen karbantartod, akkor nagyon sokáig tudod használni. Előnye még, hogy éjszakára leveheted, így kevesebb a gubancosodás. Semmiben sem különbözik a többitől.

Hajfelvarrás: Ezzel a módszerrel a saját hajból választanak le három illetve négy sort, melyeket vízszintesen mini parkettafonásba fonnak és e közé - láthatatlan öltésekkel - előre felfűzött, eredeti hajat varrnak. Az új hajat a sajátjukkal együtt lehet kezelni, mosni, formázni, ápolni, hiszen teljesen beleolvad a sajátba. Ennél a módszernél a haj többször felhasználható, akár egy évig is

Hőillesztéses: A saját hajat apró tincsekre szedik, és tincsenként hozzáillesztik. Mindezt egy speciális - hőre kötő - ragasztóanyaggal rögzítik. A ragasztóanyag abszolút haj és fejbőrbarát anyagokat tartalmaz, tehát nem kell attól tartani, hogy káros hatásokat fejt ki. Akár rövidebb hajúaknak is!

Keratinlapos hőillesztés: Kristálykreatint használnak hozzá, a póthaj nem hullik ki, de az eltávolítása mégis egyszerű, és oldószermentes. Ez az egyik legmodernebb eljárás. Felhelyezése teljesen lapos, így abszolút észrevehetetlen, és tapintásra sem érezhető. Tökéletesen természetes hatást nyújt. Két formája van, a tincses és a paneles hőillesztés. Mindkét esetben egy állandó hőmérsékletű pisztolyt használnak segítségként, mely nem roncsolja a hajat. A tincses módszernél a póthajat keratinlapokkal rögzítik, melyek biztosítják a tökéletesen fix tartást, és a biztonságos rögzítést. A tincsek felhelyezése 160 fokon történik, így biztosítva a saját haj tökéletes épségét. Hatása kb. 3 hónapig tart, utána a tincsek még többször visszarakhatóak.
Paneles hőillesztés esetén 5 db, 9 cm széles hajpanelt illesztenek be a saját hajba, speciális pontokon, szintén mikro keratinlapok segítségével. Ez az eljárás a végeredményt tekintve hasonlít egy kicsit a hajfelvarráshoz, de sokkal kevésbé érezhető, és észrevehető.

Gyantás hőillesztés: lényegében ugyanaz, mint a keratinos, csak itt speciális gyantát használnak, és rövidebb ideig marad fenn.

Mikrocsomózás: A hajcsomózás a hajhosszabbítások egyik fajtája. Lehet csomózással is hajat hosszabbítani, úgy, ahogy ragasztással vagy felvarrással. Kétféle csomózást különböztetünk meg:
Egyik a teljes csomózás, ahol a vendég hajának 100 %-át bedolgozzák, valamint a takaró hajas csomózást, ahol a fejtetői rész szabadon marad, és takaróhajnként szolgál.
A hajcsomózás úgy készül, hogy a vendég saját hajához kicsi tincsekben póthajat fonnak, majd a fonatot azonnal eldolgozzák. Ezáltal a haj töveknél 1 cm-es kicsi fonatok láthatók, a póthaj többi része pedig szabadon lóg. Kezelése megegyezik a saját haj kezelésével, lehet festeni, csavarni, szárítani.
A haj újra csomóztatása hajnövéstől függően 2-3 hónap. A frufru részen is lehetséges.

Mikrogyűrű: 
A hőillesztéshez hasonlóan szintén tincses megoldás. A saját hajat apró tincsekre szedik, és tincsenként illesztik hozzá a vendég haját, majd gyűrűkkel rögzítik a póttincseket a vendég tincseihez. Hordása kényelmes, szinte észrevehetetlen a hajban és könnyen kezelhető (fésülhető, festhető, mosható) marad a haj. Egyaránt alkalmazható hajhosszabbításnál és hajdúsításnál egy hátránya van nem ajánlott fém allergiásaknak.

Mikrolines: Kimondottan azoknak fejlesztették ki, akiknek igen ritka a hajuk a fejtetőn. Ez a módszer Európában egyedülálló. A kor előrehaladtával vagy hormonális hatások következtében a fejtetején U alakban a haj eléggé megritkul, sok esetben ez a külső változás pszichikai problémákat okoz.
A Microlines-rendszer lényege, hogy a mikrofinomságú, szinte láthatatlan hajhálózatot a meglévő hajjal összekötik. Ezen a hálón helyezkedik el a kiegészítő haj, amelynek színe, formája, hossza megegyezik a vendég hajával.

Laserbeamer System (lézeres módszer): Hajkiterjesztéseket csatol a hajhoz, akár nyolc tincset egyidejűleg összeköthetünk a saját hajjal. Így dúsításokat alkalmazhatnak gyorsan és hatékonyan. Ez a módszer különösen alkalmas hatáspontokra és nagyszerű módja a hajkiegyenlítésnek.

Van még ultrahangos rögzítés is, ez a legdrágább technológia jelenleg. Itt is keratint használnak.

Nagyon fontos:
Hosszabb hajat válasszunk, mint a sajátunk, hogy utána azt egybe tudja vágni a fodrász, illetve színben is hasonlót. De ajánlott egy festés is, hogy ne látszódjon annyira a különbség.
Több ápolást igényel így a hajkoronánk. (mind a saját, mind a póthaj) Speciális fésűvel kell fésülgetni, és a megfelelő, erre a célra kifejlesztett termékekkel ápolni (sampon, pakolás ...)
Remélem semmi fontosat nem hagytam ki!
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése