2013. március 16., szombat

DIY - Karkötő ●2

via:Pinterest
Pinterestes nézegetésem alkalmával ismét egy nagyon jó ötletet találtam, igaz ez a kép már lassan 1 éve fenn van, de szerintem az ilyen fajta gyöngy sosem megy ki a divatból, ráadásul mindenkinek jól áll! Főleg, ha fekete-fehér színben készítjük el. Ezzel a technikával én nemcsak karkötőként tudom elképzelni, hanem szerintem szép nyaklánc is lehet, mindamellett nagyon elegáns darab.
Mi is kell hozzá??      1-2 csomag tetszés szerinti teklagyöngy; színes szalag (karkötőhöz kb 20-30cm, nyaklánchoz 30-50cm); damil és tű.
A gyöngy méretére és a szalag vastagságára figyeljetek oda, kb egy méretben legyenek!
Ha vékonyabb a szalag, akkor nem néz ki ilyen jól; sőt arra fel is fűzhettek 1-2 gyöngyöt, de akkor nem ilyen karkötőt kaptok. Ha vastagabb a gyöngy akkor pedig nagyon körülöleli a gyöngyöt, és nem sok minden látszódik belőle.
Elkészítése: A képen remekül látszik. A 2 végén hagyjatok el egy kis szalagot, amivel majd fel lehet kötni, utána csomózzátok meg, ezután damillal odarögzítitek a gyöngyöket, a szalagot pedig szépen hajtogatjátok, nagyjából egy méretre: gyöngy, szalag, szalag, gyöngy, szalag, szalag, gyöngy, szalag ... majd, ha kész ismét egy csomó, és már hordhatjátok is!
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése