2013. március 29., péntek

FILM - Timothy Green különös élete

A film középpontjában egy fiatal pár áll, Cindy (Jennifer Garner) és Jim Green (Joel Edgerton) boldog házasságban él, ám sajnos soha nem lehet gyermekük. Egy este, elkeseredésükben, játékból elkezdenek összeírni tulajdonságokat, hogy milyen lenne számukra a tökéletes gyermek. A listát egy fa ládikába teszik, amit elásnak a házuk mögötti kertben.
Egy viharos éjjelen megjelenik az ajtajukban egy fura kisfiú: Timothy, az egyetlen fiú név, amit a listára írtak. A különös jövevény mindent elvarázsol, átalakít, a feje tetejére állít és összekavar.
A lábán levelek vannak, amik sajnos idővel lehullnak... Amikor minden tulajdonsága vagy valami élmény, amit leírtak megtörténik (pl. úgy rajzoljon, mint Picasso vagy rúgjon egy győztes gólt...), akkor eltűnik, szintén egy vihar kíséretében.
Greenék rájönnek mégsem tudnának már nélküle élni... Timothy történetét egy örökbefogadásos elbeszélgetésen mesélik el.
Erre a filmre az egyik legjobb barátnőm hívta fel a figyelmemet. Igaz, a címét már láttam többször is, de nem igazán fogja meg az embert, mert nem tud mire következtetni.
Egy nagyon aranyos és szeretnivaló történet mély érzelmekkel és mondanivalóval, a kisfiú pedig nagyon-nagyon aranyos. :) Nem is csoda, hiszen a Disney adta ki.
Mindenkinek ajánlom 9-99 éves korig, családdal, barátokkal, párunkkal, gyerekkel; tényleg mindenkivel meg lehet nézni, senki sem fog csalódni, tökéletes egy vasárnap délutáni kikapcsolódásnak. Nálam simán bekerült a többször nézhető filmek közé, 10/10.
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése