2013. március 6., szerda

FILM - Már megint Te

A középiskola rémálom volt a csúnyácska Marni (Kristen Bell) számára, a gonoszkodásban élenjáró Joanna (Odette Annable) pokollá tette az életét. Felnőve Marni vonzó nő és sikeres PR-menedzser lett. A bátyja, Will  (Jimmy Wolk) nősülni készül, ám Marni számára csak útban az esküvőre derül ki, hogy a tesó választottja nem más, mint a középiskola réme. Marniban persze rögtön előtörnek a régi gátlások. Ráadásul betoppan Ramona néni, (Sigourney Weaver) a menyasszony menő nagynénje, aki Marni és Will anyjával, Gaillel (Jamie Lee Curtis) járt egy suliba, megkeserítve annak mindennapjait. A régi sérelmek persze beárnyékolják a közelgő nászt, miközben a társaság egyik fele a megbocsátásért küzd, a másik bosszúért liheg.


Én, személy szerint Kirsten Bell vígjátékait nagyon szeretem, főleg azért, hogy nem egy esetlen hülye, kis szőkét játszik, hanem egyéniséget elevenít meg. Ez egyáltalán nem egy romantikus, meghatódós, papírzsepiket-elő! film. Ezt csak nézni kell, és nevetni.
Bár szerintem mi nem igazán tudjuk átélni, mert a suliban ennyire nagy ellenségeskedés speciel nálunk nem volt, sem pomponlány csapat, stb. De a rivalizálás azért mindenki életében szerepet kap. A film végig arról szól, hogyan bosszuljuk meg a dolgokat, aminek már igazából régóta semmi értelme nincsen. Anya és lánya egymás ellenére égetik le magukat, illetve a vetélytársakat. Közben pedig egy esküvőre készülős szál fut, táncórákkal, volt szeretőkkel, összeveszéssel és a várva várt megbocsájtással.
A film történetéről mást nem írok, bőven elég amit fenn olvastatok. Nagy tanulságot senki sem fog levonni belőle, de elárulok egy titkot, nem is kell!
Jamie Lee Curtis és Sigourney Weaver alakítása nekem itt is nagyon tetszett, mint mindig! Ezenkívül a nagyi volt a legjobb, és a film végi plusz poén ... Szerintem: 10/8
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése