2013. március 2., szombat

KÖNYV - Meg Cabot: Ki nevet a végén?

" Történetünk helyszíne New York leghíresebb bulvárlapja, a New York Journal szerkesztősége. Meg Cabot a A fiú a házból sikerén felbuzdulva az azonos helyszín és a részben azonos szereplők mellett formailag is az előző könyvhöz hasonlóan építi fel regényét: e-mailekből, naplójegyzetekből, üzenetrögzítőre mondott szövegekből tárul elénk a mai amerikai társadalom egy szelete: a fiatal értelmiségiek nyüzsgő, szenvedélyekkel, barátságokkal, szerelmekkel, csalódásokkal tarkított élete.
Az írónő ellenállhatatlan humorral és bájjal rajzolja meg a két főszereplő, Kate és Mitchell kibontakozó kapcsolatát, és a történet végére az olvasó nemcsak őket zárja a szívébe, hanem a környezetükben fölbukkanó színes figurák sokaságát is. A neveletlen hercegnő naplója immár világhírű szerzőjének új regénye minden korosztály számára élvezetes, szórakoztató, habkönnyű olvasmány. "

...így szól a fülszöveg Meg Cabot "Boy" sorozatának második tagjáról [első: A fiú a házból, harmadik: Esküvő olasz módra] . Régóta ez a kedvenc könyvem, kismilliószor elolvastam már, de még mindig olyan izgalommal tölt el, mintha először olvasnám. Kate, a főszereplő, igazi hétköznapi lány; szóval a történet szépsége, hogy velünk is megtörténhetne az egész. Imádom a felépítését, hogy e-mailekből, üzenetrögzítős felvételekből, blokkokra írt szövegekből, stb. áll össze. Meg Cabot már régóta nagy kedvencem, sok könyve van meg, csodálom, hogy minden történetet egyedien épít fel, sosem használ hasonló karaktereket, mégis mindegyiken érződik, hogy az övé. A sorozat 3 könyve csak annyiban kapcsolódik egymáshoz, hogy vannak bennük újra felbukkanó szereplők, de a kötetek önmagukban is megállják a helyüket. :)


°A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése