2013. március 3., vasárnap

KÖNYV - Beke Csilla: Ajándékok a konyhából - Saját készítésű finomságok

" Ha valamit saját kezűleg készítünk a konyhában, az mindig különleges, főleg ha ajándékról van szó. Gondosan összeállított receptgyűjteményünk segítségével valódi finomságokkal lephetjük meg szeretteinket, és egészen biztosak lehetünk abban, hogy mindenki örülni fog nekik. Legyen az pikáns kecskesajt, nektarinos mustár narancshéjjal, csilis, zöldfűszeres olaj, csokoládés eperlekvár, fahéjas meggy konyakban, répatorta üvegben vagy vajas-vaníliás trüffel - minden ízlésnek találunk megfelelőt minden alkalomra. Ezek az ajándékok tényleg egyediek és személyre szólóak. Merítsünk ihletet ezekből az ízletes és dekoratív ajándékötletekből és tegyük még felejthetetlenebbé az ünnepeket! "


A tél nekem főleg az ünneplésről és az ajándékokról szól, karácsony után szinte egyből itt a szülinapom, majd rá egy hónapra a névnapom is. Ezt a csodálatos könyvet névnapomra kaptam a munkatársaktól egy másik rég áhított könyvvel együtt, ami Lakatos Márk: Stílusterápia című könyve. (erről is lesz bejegyzés!)

A több, mint 100 recept 6 fejezetbe van csoportosítva:
- Édes apróságok
- Lekvárok, dzsemek és zselék
- Tartósítás, befőzés és társai
- Ecet, olaj és fűszeres szószok
- Csatni, relish és befőttek
- Pityókás gyümölcsök és társaik
Ezenkívül Receptmutató ABC-sorrendben és Előszó, amiben alapvető dolgokat és fontos tippeket ír le, pl: az üvegek tisztasága; a hozzávalók minősége; helyes tárolás illetve a csomagolás. A képek nagyon szépek, gusztusosak, a könyv szerkezete nagyon jól van összeállítva, színes, de nem giccses. Szerencsére vannak benne könnyen elkészíthető, olcsó ám mégis finom receptek.
Negatívum: Szerintem kevés csomagolási technikát mutat be, ami azért is kár, mivel a könyvnek éppen erről kellene szólnia, hogy például az adott lekvárt, hogyan, mibe csomagoljuk be. Ezenkívül minden tökéletes.
Alexandra Kiadó, 2011 - Ára: 2499,-
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése