2013. január 30., szerda

Műszempilla

A szem a lélek tükre, és ha szépen van "keretezve" sokkal jobban emlékeznek, vagy éppen felfigyelnek rád. Ez az első, ami a legszembetűnőbb más emberek számára. Ha úgy gondoljuk, hogy a valódi pilláink nem elég vadítóak, műszempillával fokozhatjuk a hatást. A modern technológiának és néhány okos trükknek köszönhetően ma már sokféleképpen hosszabbíthatod, dúsíthatod, és göndörítheted tökéletesre a szempilládat.
A műszempilla 1-2 éve kezdte hódító útját, és azóta töretlen a sikere. Egyre több fajtája terjedt már el, a természetes kinézettől az extra sminkekig minden igényt kielégít a kínálat.



Amire szükséged lehet:
- Műszempilla
- Tükör
- Fülpiszkáló - vattamentes végével fel tudjuk vinni a ragasztót a műszempillasor több pontjára
- Csipesz - vékony részével könnyen felcsíphetjük a műpillákat
- Olló - a formázás miatt
- Műszempilla-ragasztó - színváltós, színtelenből fekete lesz, így jobban beleolvad az eredeti pillákba. használat után könnyen lehúzható, nem tépi ki a sajátot
- Műszempilla-eltávolító

Lépések :
1. Előkészítés:
Sminklemosóval tisztítsd meg a pilláidat, majd sminkeld készre a szemeidet, de a spirált még ne tedd fel. Szempillaformázóval göndörítsd a pilláidat, majd végy egy szemöldökcsipeszt a kezedbe. A másik kézfejedre nyomj egy kis műszempilla ragasztót, a csipesszel fogj meg egy műszempilla tincset a tövénél és mártsd bele a ragasztóba.

2. Felhelyezés:
Tartsd az arcod elé a tükröt és kicsit döntsd hátra a fejed, hogy jobban lásd a szempilláid tövét. Szemöldökcsipesszel fogj meg egy tincset a tövénél, és mártsd bele műszempilla-ragasztóba. A felső pillasor külső sarkánál keress egy helyet, ahova beférhet a műszempilla tincs, és ragaszd be úgy, hogy egy sorban legyen a saját pilláiddal. Kívülről befelé haladva ahova kell, oda ragassz be még pár tincset a pilláiddal egy szintre! Természetes hatást érhetsz el a három különböző hosszúságban kapható tincses műszempillákkal. Ehhez középre ragaszd fel a nagyobb hosszúságú tincseket majd kifele haladva a rövidebbeket. Szexisebb, de kevésbé természetes megoldás, ha a külső sarokba helyezed a hosszabb szálakat, s a belső szemzug felé haladva a rövidebbeket.
Sorpillánál, ha szélesebb a műszempilla, mint a szemed, akkor levághatsz belőle. (ajánlott)
Óvatosan válasszuk le a csomagolásról, s egy kicsit hajlítsuk formára, hogy könnyebben illeszkedjen majd a szeméhez.
Kenjük be vékonyan szempillaragasztóval, s hagyjuk fél percet száradni, mielőtt a szemzug felől elkezdjük felragasztani. Szorítsuk rá nagyjából egy percig, de közben ne csukjuk be teljesen a szemünket, nehogy összeragadjanak.
FIGYELEM! A bőrre kell ragasztani, a saját pillák tövébe. Amint megtaláltuk az ideális helyet neki, szorítsuk össze ujjunkkal az eredetit és a műt, hogy eggyé váljanak, ne látszódjon, hogy némi csaláshoz folyamodtunk

3. Formázás:
Várj öt percet, hogy a ragasztó biztosan megszáradjon, majd jöhet egy réteg szempillaspirál, hogy a tincsek jól összeolvadjanak az igazi pilláiddal. Ha netán elmozdul egy –egy műszempilla tincs, inkább szedd le és ragassz újat.

4. Eltávolításhoz használjunk speciális műszempilla-eltávolítót.


Tippek:
1. Fontos a minőség, ezen ne spórolj, mert súlyos károkat okozhatsz magadban Figyelj arra is, hogy természetesnek hasson, a színe és a vastagsága pedig egyezzen a sajátodéval!
2. Ha a szemhéjadon látszik a ragasztó, tussal húzd ki a szemed.
3. Ujjaid között melegítsd fel a műszempillákat felhelyezés előtt, így könnyebb lesz az eredetivel összedolgozni.
4. Ha a soros pillákat hosszúnak tartjuk, akkor ollóval igazíthatunk rajta, de figyeljünk rá, hogy a két oldal egyenletes legyen, és a belső szemzug felé vágjunk többet, a külső résznél maradhat hosszabb.
5. Két-három hétig is fennmaradhatnak, ha vigyázol rájuk (nem használunk olajos lemosót, nem megyünk szaunába).
6. A soros pillát többször is használhatjuk, ha egyben szedjük le őket, óvatosan majd megfelelően tisztítjuk, és távolítjuk el róla a ragasztót! Sminklemosót a műpilla eltávolítása után használjunk.
7. A tincses szempilla nehéz, ezért eltörheti, bánthatja az eredeti pillákat. A saját szempilla ápolásra nagyon oda kell figyelni, jó hatással van rá pl a ricinusolaj.
8. Extra pillák: ha elég bevállalósak vagyunk, egy-egy partin viselhetünk olyan műszempillákat is, melyeknek a végén strassz van, de vannak már LED-izzókkal és tollakkal ékesített darabok is.

Most már egyre elterjedtebbek a szempilla-hosszabító és dúsító, 3D-s műszempillák, amiket szalonokban tesznek fel, a szemformához, és álláshoz megfelelően a "szempilla-stylistok". Ha már tetettünk fel egy ilyet, utána már csak pótlás miatt kell mennünk 1-2 havonta. Van ahol saját márkás szérumot is ajánlanak hozzá az ápolás céljából.
Ha érdekel titeket nézegessetek ITT!!


Ti használtok és ha igen, milyen fajtát?
Találtam egy jó kis képet, útbaigazításnak. :)
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése