2013. január 22., kedd

FILM - Hét élet

"A Hét élet egy izgalmakkal teli, rendhagyó love story, amely provokatív kérdéseket tesz fel életről és halálról, szerelemről és barátságról, miközben azt kutatja, milyen rejtélyes szálak kötik össze a különböző emberi sorsokat." (via:port.hu)
Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember életét. 
Két évvel ezelőtt Ben Thomas (Will Smith), egy autóbalesetet okoz saját hibájából, melynek következtében, meghal 7 ember. Ben ezután elhatározza, hogy ha az ő életén már úgy se lehet segíteni, legalább másokén segít. Kiszemel hét teljesen ismeretlen embert, akik sem egymást, sem őt nem ismerik. Elkezd nyomozni utánuk, minden mozdulatukat követi és amikor kell, beleavatkozik és jó irányba megváltoztatja az életüket. Jól kitervelt minden, csak arra nem számít, hogy egyik "kiszemeltjébe" beleszeret és ezután már más elképzelései lesznek a jövőével kapcsolatban...
Will Smith-et szeretem, de nekem valamiért nem tudta átadni teljesen, amit szeretett volna. Azt hiszem, nem éppen egy drámai színész, a vígjátékok jobban állnak neki, de ez szerintem nem zavarta az "összhatást". Az elején egy kicsit nehezen indul be, de érdemes végig ülni. Tetszik a film mondanivalója, elgondolkoztató, kiszámítható, és mégis meglepő; mivel már az elején kiderül, hogy öngyilkos lesz, és a szerveit ajánlja fel, amivel megment 7 másik életet (hogy kinek mit ad, azt inkább nem írom le...), a szerelmi szál is gyanítható (melyik filmben nincs???), de pl: a háza elajándékozása meglepő. Aki még nem látta, az pótolja :)
Szerintem : 8/10
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése