2013. január 23., szerda

Az elmaradt makaron-jelentés

Ígértem nektek egy beszámolót az első makaron próbálkozásokról. A legelső, alapreceptet készítettük el anyával. Nagyon jól érthetően leír mindent a szerző.
A tészta összeállításával nem volt semmi gondunk, viszont nem volt olyan nagyságú kinyomónk, csak sokkal kisebb, ezért kb az 5. után kanállal adagoltuk ki, majd simítottuk el a tetejét. Aztán hagyjuk állni, ahogy a könyv írja (attól lesz ilyen szép sima a teteje, oldalt viszont megrepedezik, amúgy habcsókot kapnák...)

A krémnél variáltunk egy kicsit, de ott is az alap vaníliás volt a kezdet (és a többség), de aztán annyi lett volna, úgyhogy kipróbáltuk a fahéjasat és a csokisat is, hát mint mondjak egyik finomabb volt, mint a másik. ÉN a csokisat preferáltam :)

A krémhez sem volt megfelelő fej a kinyomóhoz, de ezt is ügyesen megoldottuk.

Ahhoz képest, hogy ezek voltak életem első makaronjai, szinte tökéletesre sikerültek:
Kívül ropogós, belül puha "krémes". A könyv úgy írja  hogy fogyasztás előtt min. 0,5 órával előbb tegyük szobahőmérsékletre, és úgy fogyasszuk. Ezt érdemes betartani!
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése