2014. február 12., szerda

happiness 2

A múltkori lelkesítő bejegyzésem után valamiért "nem hagyott nyugodni" teljesen a lelkivilágom; úgy éreztem meg kell még osztanom 1-2 megfigyelésemen alapuló igazságot. Úgyhogy itt van néhány dolog, ami a boldogságod útjában állhat, és amiről jobb, ha hamar leszoksz...

Meg akarsz felelni mindenkinek, és sajnos ezekre a (gyakran fals) véleményekre adsz a legjobban. Túl sok időt fordítasz a másoknak való megfelelésre, és elfelejted, hogy ki is vagy valójában. Mindenkinek megfelelni nem lehet. Sőt, nem is kell!! Ne aggódj mások véleménye miatt, tudd, hogy ki vagy, mik a céljaid és mit kell tenned, hogy elérd őket. Nem kell tökéletesnek lenned azért, hogy másokat lenyűgözz és inspirálni tudj. Légy önmagad, mert a célod érdekében csakis magadra számíthatsz! Merj változtatni, és változni. Ha egy élethelyzet / társaság / szokás / stb. nem tetszik neked, nem érzed jól magad, akkor merjél lépni. Szabadulj meg a rossz dolgoktól, és ne engedd, hogy visszatérjenek az életedbe.
Ilyen például, ha pesszimista emberekkel veszed körül magad. Ne hagyd, hogy a rossz hozzáállású emberek fogjanak vissza; és hogy mások negatívitása átragadjon rád. Inkább kerüld el őket! A negatív emberektől te is csak befordulsz, az állandó panaszkodás, és siránkozás ront(hat) a te felfogásodon is. Lásd meg mindennek a jó oldalát! Egyszerűen ne elégedj meg kevesebbel, mint amit megérdemelsz és soha, de soha ne hasonlítsd össze magad másokkal. Mindenkinek más az értékrendje, és más-más dologra képes.

Az sem jó, ha mindent mások irányítása alatt csinálsz, ha várod, hogy rábólintsanak, mielőtt megtennéd. Kell a megerősítés, a pozitív visszacsatolás, de meg kell tanulnod egyedül is megállni a helyed. Nem lehet ennyire függni senkitől! Ahogy az előző bejegyzésben is megírtam, mindenkinek kell, hogy legyen legalább egy (nem is tudom mi a legjobb szó rá, talán aaa) barátja. Szóval, a következő jó tanács: Merj segítséget kérni! Nem kell mindent egyedül megcsinálnod. A csapatmunka is sok örömöt okoz és még emlékeket is teremt. Együtt minden sokkal könnyebben megy! Azt hiszem mára ennyi. :)
(Sajnálom, ha egy kicsit keszekusza lett, nem fog már az agyam rendesen... Jóóóéjt!! (: )

*E

3 megjegyzés:

  1. Szerintem nem volt gond a bejegyzéssel: ) igaz amit írtál; )

    VálaszTörlés
  2. Sűrűn vissza fogok jönni ehhez a bejegyzéshez és el fogom olvasni, mert jót tesz!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök! Gyere nyugodtan, szívesen látlak :)
      Használd fel, olvasd el ahányszor csak szeretnéd, és én is köszönöm!

      Törlés