2013. május 31., péntek

FILM - Levelek Júliának

"Az újságírói álmokat dédelgető Sophie (Amanda Seyfried) a munkamániás szakáccsal, Victorral (Gael García Bernal) él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez (Vanessa Redgrave) és az öntelt unokájához, Charlie-hoz, (Christopher Egan) és együtt indulnak a rég elvesztett kedves után."


Ma (szerintem főleg) a borús idő miatt, egy szerelmes-Rómás filmhez volt kedvem. Igazából a történethez nem tudok nagyon mást hozzáfűzni, mivel szinte mindent megtudtunk a fent olvasottakból. Egy tipikus csajos film, szép tájakkal, jó történettel és finom kajákkal. Természetesen a Happy End sem marad el.
Egy-két vélemény morzsát azért leírnék, 1. szeretem Amanda Seyfried-et, és egyre jobb színésznő lesz, amit nagyon nem bánunk... Remélem sok filmben fog még szerepelni.
2. Engem nagyon idegesít Victor. Értem én, hogy az étterem fontos, de hát igazából egy elő nászútra mennek, neki meg az alapanyagok, a sajtok, és a borok a lényegesek, egy kicsit sem érdekli Sophie véleménye, hogy pl ő mégis mit nézne meg, mert hát azért valljuk be őszintén Olaszországban az ételek mellett rengeteg látnivaló van; ááááááh, nagyon ellenszenves karakter.
3. A fő szál, Claire "utazása" (nyomozása) a szerelméig, mindent ellensúlyoz, szerencsére.
Tanulság: soha ne add fel, és hogy a bátorítás bárkitől is jön, fogadjuk el, ha építő jellegű...
Pontozás: 10/10
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése