2013. május 31., péntek

DIY - Tavaszi mécsestartó


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ebben az időben megőrülök már. Állandóan esik, vagy éppen esőre áll. Be is kellett fűteni, és újra előtérbe kerültek a forró italok, a meleg pulcsik, takarók és a vastag zoknik. ŐSZ van, nem bírom mostmár, tényleg nem.

Melegségre vágyom, találtam 1-2 jópofa mécses tartót, kicsit tavaszias, kicsit nem, de nagyon szépek :)




← Első kompozíció:
Nem kell hozzá semmi különleges, és drága dolog. Vegyetek 1-2 egyforma, nem túl mély, gömbölyű üvegpoharat; tetszőleges és nektek tetsző színű temperát, (ha tartósabbat szeretnétek: üvegfestéket) és vattapálcákat.
Elkészítés: pöttyözgessetek, de ha jobban tetszik lehet csíkozni is, vagy a pöttyöket alakzatba rendezni, pl virág alak.
Ha kész, és megszáradt, bele is kerülhet a teamécses.






Hasonlóan készül, mint a másik, csak csillámmal:
Szerintem ez eredetileg is mécsestartó, de pohárból is ugyanígy elkészíthető, lehet arany-ezüst-kék-piros; körbe a szélét, vagy az egészet, a tetejét, vagy az alját, vagy pöttyöket rá, ez már csak rajtatok múlik. 

A csillám kerülhet pezsgőspohárra is:
Nekem ez a személyes kedvencem, igaz, ez lehet, hogy karácsonykor aktuálisabb, de ma már vannak színes csipkék is, úgyhogy lehet aktualizálni. nagyon egyszerűen készül, van egy mécsestartónk, amire ráragasztjuk a kiválasztott csipkét, és kész is. Jó szórakozást :)
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése