2013. május 17., péntek

DIY - Karkötő ●5


Végre egy karkötős bejegyzés :)

Remélem nem nagyon kicsi a kép, és látjátok rendesen az elkészítés menetét, de azért a biztonság kedvéért leírom. Makramé csomózás elvén kell elkészíteni, középen a kiválasztott fém dísszel, amit (egy kis ügyeskedés után) akár ti is megtudtok hajtogatni, az erre alkalmas fémből.

A dísz két oldalán indulunk el, minimum 4 szállal, de ez lehet több is, attól függ, milyen vastagot szeretnétek. A díszre sima hurkon átbújtatással tegyétek fel a fő szálat. Itt a 2 szálon csomózunk, ez alatt vezetjük át következőt, majd balra hurkolunk, amit visszafelé, felfelé vezetünk át csomónak, és így tovább... Mielőtt elérnénk a jó hosszt, 3- 4 centivel rövidebbre hagyjuk, hogy a 2 oldalt összemakramézhassuk (ha van ilyen szó).

Szóval, ahogy a képen is látszik, átvetjük egymáson a két oldalt, és egy új szállal elkészítjük a "kapcsot" makraméval, amit majd össze tudunk húzni, ugye érthető (?!) ....


Minél több különálló, és más-más színből készült karkötő van rajtatok, annál vidámabb lesz a kedvetek is.


A makraméfonás simán is nagyon jól néz ki, de lehet bele rakni gyöngyöket is (ilyen van nekem is, amit már állandóan hordok.) A gyöngyöt a fő szálra húzzátok, majd a két hurkoló szálat körbevezetitek rajta, mintha az tartaná.
Láttam már olyat is, amire szegecseket raktak, és a Shamballa karkötők is ezen az elven készülnek, Swarovskival. A fűzhető szegecset a fő szálra tedd, úgy mint ahogy gyöngyöt (leírtam az előbb), a ráhajtósat ráhajtva, a tekerőset pedig úgy, hogy ne sérüljön a fonalad.

Szóval a lehetőségek tárháza nagyon nagy.


Jó barkácsolást, próbáljátok ki a hosszú hétvégén. :)


*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése