2012. október 29., hétfő

FILM - Szitakötő

Ha már a szitakötőnél tartunk, szeretnék bemutatni egy filmet, nem éppen mai darab, 2002-es, de mind a ketten nagyon szeretjük.

Szitakötő:

Rendező: Tom Shadyac
Dr. Joe Darrow (Kevin Costner) képtelen elfelejteni a feleségét.
Emily (Susanna Thompson) önkéntes vöröskeresztesként dolgozott Venezuelában, amikor baleset érte és meghalt. Hiába múlnak az évek, a férfi gyásza nem enyhül: sőt, mostanában egyre többször jut eszébe az asszony. Egyre több jel emlékezteti rá, és ezek a jelek egyre különösebbek. Joe Darrow nyomozni kezd, és eljut egy klinikára, ahol a halálból visszatért gyermekek különös látomásokról számolnak be. Ez azonban csak a kezdet. Megszállott kutatása során mind különösebb, félelmetesebb, és kevésbé evilági dolgokkal találja szemben magát.

A leírásból nem igazán tudjuk meg, hogy mi köze ehhez a szitakötőnek, ezért úgy döntöttem, nem is mesélem el. A drámai hatás és a titokzatos hangulat, ami végigkíséri a filmet, nekem nagyon bejött. Helyenként kicsit thrilleres, hátborzongató, máshol kicsit drámai a film, s a vége sem sikerült szokványosra, kiszámíthatóra, hanem vigasztaló és megható lett. Amit nem árulhatok el, ha másért nem ezért tényleg érdemes végignézni, na és persze Kevin Costnerért.
10/9

*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése