2012. október 21., vasárnap

KÖNYV - E.L.James: A szürke 50 árnyalata

Mint ahogy az egész világot, engem is hatalmába kerített a mamipornónak csúfolt 50 árnyalat trilógia. Leginkább kíváncsi voltam, mi lehet ennyire jó, amiről mindenki beszél.

Kezdjük az első résszel:

Már nyáron, amikor a Tescoban dolgoztam, néha odasettenkedtem a könyvekhez és beleolvasgattam..sejtettem, hogy egy nem gyenge irományról van szó, de azt nem gondoltam volna, hogy nem bírom majd letenni sem. Pont az a tipikus tündérmese, ahol a hétköznapi kis szürke egér nagyon belenyúl a tutiba, Christian Grey ugyanis tökéletes..legalábbis nekem, mert pontosan az ideálom a vörös hajával és a szürke szemeivel :D Mellé még kőgazdag is [ ki gondolta volna??] , pedig még csak 27 éves. Kérés nélkül mindent megad Anának, igazi nőt farag az akkor még minden téren tapasztalatlan kislányból, aki hiába is próbál ellenállni a néha már túlzásba vitt gondoskodásnak.

De ez a könyv nem csak erről szól..vannak benne kőkemény szadomazo szexjelenetek is, ahol minden köntörfalazás nélkül le van írva. Tulajdonképpen az egész cselekmény ez köré épül, a történet nekem néhol szegényes volt, viszont a karakterek nagyon aprólékosan ki vannak dolgozva, aminek igazán örültem. Több fórumon olvastam, hogy a fordítással nem igazán vannak megelégedve, azt kell, hogy mondjam, néhányszor ennek igazat kellett, hogy adjak, ugyanis én még életemben nem hallottam a 'basszantyú' vagy a 'szent tehén' kifejezést. Ami pedig külön érdekesség, hogy a Kings of Leon zenekar neve is lefordításra került, így lett belőle Oroszlánkirály. Lehet, csak nekem furcsa.. A befejezés viszont nem tetszett, ha nem tudtam volna, hogy folytatásos, komolyan földhöz vágtam volna, pedig nem szívesen tennék ilyet egy könyvvel.

A szürke 50 árnyalata valódi lavinát indított el..többen próbálkoznak hasonló témájú könyvet írni mostanában [ J.K Rowling, Lakatos Levente ], gondolom véletlenül se ennek sikerén felbuzdulva..de szerintem ugyanazt a hangulatot már egyik sem fogja tudni átadni..én is elismerem, hogy nem egy olyan volumenű könyv, amire 100 év múlva is emlékezni fogunk, de én nem bántam meg, hogy elolvastam, sőt azt sem zárom ki, hogy többször is el fogom még olvasni :)



°A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése