2012. október 29., hétfő

2 új szerzemény

Legújabb szerzeményeim egy szitakötő medálos nyaklánc és egy 10 darabból álló karkötő szett. Mindkettő szerelem volt első látásra.

A karkötő darabjait külön is lehet hordani, 3 gyöngysorból és 7 más-más dísszel ellátott merev karperecből áll. Kedvencem a szíves, a virágos és a masnis. Véleményem szerint a fecske nagyobb is lehetne a többihez képest.
Nézzük, mit jelenthetnek. A szív, szerintem egyértelmű az életet, és az érzelmeket, főleg a szerelmet jelképezi. A fecske, a születés és újjászületés szimbóluma, mint tudjuk költöző madár, valószínűleg ez innen is ered. A görög mitológiában a termékenység és a szerelem istennőjének, Aphroditénak a szent madara. A tavasz hírnöke.
Tetoválásként is elterjedt, jelképe a jónak, a boldogságnak, a hűségnek.
A virág, lényegében ugyanaz, mint a másik kettő, a szerelemnek, az ifjúságnak, a tél végének, az életörömnek, az életerőnek a jelképe.
A gyöngy, hát bevallom őszintén ennek utána kellett néznem kicsit, annyit tudtam róla, hogy a kagylókban képződik, évezredek alatt, régen státusz szimbólum volt, de mára már nem annyira, főleg, hogy már termesztik is. Szóval utána néztem és a jelentése nagyon egyszerű, és szép, a szeretet szimbóluma.
Szitakötős nyaklánc:
Számos pozitív jelentés fűződik hozzá. Fényes szárnyai és törékeny teste mesebeli lényekhez hasonlatos, és ennek az állatnak az ereje segít a természetszellemekhez közel lenni.
- Kínában a nyár szimbóluma. A bizonytalanságot is jelképezi látszólag összevissza csapongó repülése miatt.
- Az indiánok számára a tavasz szimbóluma, továbbá, a gyors cselekvés jelképe, illetve az álmodásé és az illúzióé. Szitakötő adja a természet szellemeivel való kapcsolat adományát, és megtanít arra, hogy hogyan tegyünk különbséget az élet valóságos és képzelet szülte erői között. Ezen felül a megújulás és az aktivitás jelképe is, ezért segít az átalakuláson vagy előjelezheti a váltás idejét. 
-Japánoknál a szitakötő a nyár és a kora ősz jelképe, ezzel együtt a bátorság, a kitartás, és a boldogság szimbóluma, de a megújulás és az aktivitás jelképe is.
Ezt a mintát is szívesen választják tetoválásnak.

*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése