2013. április 21., vasárnap

FILM - Ízek, imák, szerelmek

"Liznek mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Valami másra vágyik, bár maga sem tudja pontosan, hogy mire. Elköltözik otthonról, elválik a férjétől, Steventől, és viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel. De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével, a bohém brazillal."



"A kutatás törvénye nagyjából a következőt jelenti: ha elég bátor vagy ahhoz, hogy hátrahagyj mindent, ami biztonságot nyújtott, és lehet az bármi: az otthonod vagy a kedvenc éttermed; és elindulsz, hogy megtaláld önmagad. Legyen az egy belső utazás, vagy igazi út. Tekints mindenre az út során úgy, mint a kirakós egy darabjára és fogadj úgy mindenkit, mintha a tanárod volna. Ha készen állsz arra, hogy egyszer és mindenkorra elfogadj néhány kellemetlennek tűnő igazságot magaddal kapcsolatban, akkor biztosan megleled, amit keresel!"  
Liz

Ez az a film, amit bármikor képes lennék megnézni, akár csak azért is, hogy jobb kedvem legyen, ha nyomasztanak a szürke hétköznapok. Liz [Julia Roberts] látszólag tökéletes élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, rádöbben, hogy boldogtalan. Ott hagy csapot-papot, házat, házasságot, barátokat, hogy végre magával foglalkozhasson. Ahogy ő fogalmazott eddig sosem volt ideje magával foglalkozni, mert mindig valakinek a barátnője volt vagy épp szakított. Most elhatározta, hogy az elkövetkező évet saját maga megismerésére fordítja. A történet három részre osztható, mint ahogy a címben is: Róma, ahol az ízeket, India, ahol az imákat, Bali pedig ahol a szerelmet [Javier Bardem] találja meg. Engem az egész addigi életemről elgondolkodtatott, mennyi mindent elszúrtam, mennyiszer helyeztem a saját boldogságomat másoké mögé. Rávilágított, hogy mindenkinek joga van a boldogsághoz, még ha ehhez fel is kell égetni magunk mögött az eddigi létünket.
nekem 10/10.
°A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése