2014. július 15., kedd

Filmeztem

Ez a nyár eddig még nem hasonlít a nyárra, oké volt 1-2 szép napsütéssel és kánikulával teli napunk, de a többségre a hűvöskés, esős időjárás a jellemző. Viszont ez ideális filmezéshez :)

Transformers: A kihalás kora
Annyi jó poszter és háttérkép van, hogy az eszméletlen! :)

"A negyedik film Michael Bay rendező világszerte hatalmas sikert arató sorozatában. A film története azután indul, hogy az előző részben egy nagyszabású csata elpusztított egy nagyvárost, de megmentette a világot. Ahogy az emberiség újra kezdi megszokott életét, egy titkos csoport bukkan fel, amely megpróbálja befolyásolni a történelem menetét. Eközben egy új, hatalmas, ősi veszedelem veszi célkeresztjébe a Földet. Az emberek egy új csoportjának segítségével Optimusz Fővezér és az Autobotok az eddigi legfélelmetesebb kihívásukkal néznek szembe. Egy hihetetlen kaland során újból kibontakozik a jó és a rossz harca, mely végül nagyszabású összecsapásba torkollik, szerte a világon."
Nem vagyok nagy Transformers fanatikus, az első része tetszett, a másodikat nem is néztem végig, a harmadikba pedig egyáltalán bele sem néztem. DE ennek a negyedik résznek a trailere, amit a Holnap határa előtt láttunk, valamiért nagyon megfogott (lehet, hogy a dínók miatt). Szerintem önálló filmként is megállja a helyét, oké 1-2 résznél homályos volt, de engem nem zavart; viszont meg kellett ígérnem, hogy megnézem a 3. részét is. A film baromi hosszú, majdnem 3 órás és alig van benne unalmasabb rész. A képi világa, a látványtechnika egyenesen zseniális. Ajánlom mindenkinek, aki eddig szerette, meg annak is, aki nem..... :)
Szereplők szempontjából is nagyon rendben volt, örültem, hogy a főszereplők nagy része új, de azért én pl Stanley Tucci-t visszaküldtem Az ördög Pradát visel-be, igaz, az által alakított Joshua karaktere beillik a profiljába.... Szerintem várható egy 5. rész is. 10/10

Don Jon
"Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt) mindent tárgyilagosan szemlél az életben: a lakását, az autóját, a családját, a nőket és a vallását. A haverjai csak Don Jonnak becézik, abbéli "képessége" miatt, hogy minden hétvégén, kivétel nélkül, jut neki egy csaj a 10-es skála tetejéről. De még a legjobb menet sem hasonlítható össze számára azzal a hihetetlen boldogsággal, amit akkor érez, ha ül a gépe előtt és pornót néz. Elégedetlenségében elhatározza, hogy megkeresi a tökéletes szex kulcsát - ehelyett igazi leckét kap életről és szerelemről."
Érdekes, szokatlan film, ha valaki egy kicsit mögé tud látni a dolgoknak, akkor megérti a filmet és tetszeni fog neki, akinek ehhez nincsen képessége, az neki se álljon, mert halálra unja magát. (Okéjó, nem hiszem, hogy többször is megnézem, de hogy tanultam belőle valamit az is biztos!) Először is ajánlanám minden pasinak! De tényleg! Nem csodálkoztam, hogy Scarlett Johansson-ra esett az alkotók választása, amikor Barbara megformálóját keresték, valahogyan ő a megtestesítője az 'irányító-típusú' csajoknak, viszont az Esther-t játszó Julianne Moore engem meglepett, DE iszonyatosan jól alakította a karakterét.
Joseph Gordon-Levitt-et az Eredetben valamivel sokkal jobban bírtam! :)
+ Jókat röhögtem, Scarlett hangja, olyan, hát nem is tudom, botrányos az az erőltetett szexi-beszéd.... kééész. 10/8

Blue Jasmine
"Az elegáns, New York-i társasági hölgy, Jasmine (Cate Blanchett) élete darabjaira hullik, a házassága is tönkremegy a vagyonos üzletemberrel, Hallal (Alec Baldwin), ezért beköltözik a testvére, Ginger (Sally Hawkins) szerény, San Francisco-i lakásába, amíg összeszedi magát. 
Jasmine labilis lelkiállapotban érkezik San Franciscóba, a feje zsong az antidepresszánsokra megivott koktéloktól. Bár arisztokratikus viselkedését meg tudta őrizni, érzelmileg bizonytalan, és hétköznapi dolgokat sem tud megoldani."
Woody Allennel még mindig nem vagyunk egy hullámhosszon, de ez a film nem idegesített fel, és a végét sem vártam. Sőt még tetszett is, azt mutatja meg, hogy egy nőt hogyan darabokra tudja szakítani, ha az élete párja / álmai pasija megcsalja, hiába tesz még sok más dolgot (lopás, csalás...) az, hogy elhagyják egy másik nőért Jasminet annyira kiborítja, hogy ezért dobja fel a férjét az FBI-nál. Elgondolkodtató egy alkotás, az biztos, remek színészekkel, mint ahogy ezt már megszokhattuk Woody Allennél.... 10/8
Díjak és jelölések: Cate Blanchette 3 díjat is elnyert alakításával
BAFTA-díj (2014) - Legjobb női alakítás
Golden Globe-díj (2014) - Legjobb színésznő - drámai kategória
Oscar-díj (2014) - Legjobb női alakítás

Walter Mitty titkos élete
"Ha az álmaid nem válnak valóra, akkor vagy az álmokban van a hiba vagy benned. Walter Mitty (Ben Stiller) például nem panaszkodhat, ha fantáziálásról van szó. Az ő fejében folyamatosan pereg egy film, amelynek ő a hőse. Civilben fotóriporter, de fejben volt már szuperkém, szuperhős és szuperhősszerelmes is.
Egy nap azonban felbukkan az életében az igazi kaland. Egy elveszett negatív nyomában járva, mindennapjai kizökkennek a szokásos kerékvágásból: az ő fejében azonban még mindig másfajta izgalmak kergetik egymást."
Ez a film egy azonos című alkotás remake-je, amit 1947-ben készítettek. Trailer alapján egy kicsivel jobb filmre számítottam, sőt még moziban is megszerettem volna nézni, nagy mázli, hogy nem értünk oda rá. Másfél óra semmittevésnek mondanám, nem untam, de nem is élveztem. A film nézése közben többször is felmerült bennem, hogy erre vajon ki adott pénzt?? Egyedüli pozitívumnak a gyönyörű tájakat mondanám, és a qiuntesszencia kép, némi tanulság, ahogy már megszokhattuk.  Sajnos más nem jut eszembe a filmmel kapcsolatban. Ben Stillert kedvelem, de annyira hullámzóak a filmjei, hogy az valami hihetetlen (az utolsó, amik tetszettek: Trópusi vihar, Éjszaka a múzeumban – 2rész bőven elég belőle (bár állítólag jön a 3.), illetve a Hogyan lopjunk felhőkarcolót?, de sajnos egyszernézhetős az is, meg ez is…) Azt hiszem az volt a baja ennek a filmnek, hogy túl sok mondanivalót akartak beletenni, és túlságosan túlzásba estek minden téren, a sok elkalandozás már-már idegesítő volt....
Ha már tényleg mindent láttatok, akkor nézzétek csak meg. 10/4

Eléggé elvont filmeket sikerült választanom most. A következő első a listámon a Kavarás! :)
*E

4 megjegyzés:

  1. Imádtam a Transformerst, örülök, hogy neked is tetszett ^^ Én az összes részét láttam moziban, szerintem tipikusan olyan filmek, amikért érdemes jegyet váltani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos még nem tudtam megnézni a 3. részt. :/

      Törlés
  2. A Transformerst pont tegnap néztük meg és nagyon jó film lett. Bár, hiányoltam a régieket, de rosszabbra számítottam.
    A Don Jon nekem egy kicsit fura volt, de végül is nézhető volt azért.
    A Walter Mitty-t is láttam, de már nem emlékszem rá. :/ Akkor lehet, hogy nem is tetszett?
    A Blue Jasmint azt nem ismerem, de felírtam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egy filmre nem igazán emlékszel, akkor nem adott maradandót, úgyhogy szerintem nem tetszett :))
      Ha megnézted a Blue Jasminet, mondj véleményt!!

      Törlés