2013. október 31., csütörtök

2013. október 28., hétfő

Szex és New York

" Amint megláttam, azt mondtam Smith-nek:
Ez a virágos gyűrű én vagyok, csupa titok, tűz, bujaság. "

*E

2013. október 26., szombat

FILM - Időről időre

Éljen október 23, hogy munkaszüneti nap, és tényleg nem dolgoztam, yee! Volt egy teljes nap szabadidőm, és ennek örömére moziztam (is) az egyik barátnőmmel, akivel már elég régen találkoztam és akivel jó előre kinéztük ezt a filmet magunknak. A film vetítése előtt beültünk egy cukrászdába, és kibeszéltük az elmúlt hónap történéseit, és egyebeket...
De ne húzzam már az időt, szóval, jöjjön egy kis ajánló! :)

21 éves korában Tim Lake (Domhnall Gleeson) rájön, hogy képes az időutazásra...
Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja (Bill Nighy) közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. "Csak be kell menned egy sötét szekrénybe...ökölbe kell szorítanod a kezed, és arra gondolni, ahova jutni szeretnél". Sajnos Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt, tehát csak olyan helyekre és időpontokra utazhat vissza, amit már egyszer átélt, és pontosan tudja, mikor történt. Így hát úgy dönt, szerez magának egy barátnőt. Sajnos kiderül húga egyik barátnője által, hogy ez nem is olyan könnyű, mint ahogyan ő hitte....
Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwallból, hogy ügyvédnek tanuljon. Ahol végre megismerkedik a gyönyörű, Kate Moss-fanatikus Maryvel (Rachel McAdams). Egymásba szeretnek egy menő vak-lakomán (Minden kút Rómába vezet-ben is van ilyen jelenet), aztán egy időutazás miatt ez meg nem történt lett. DE éppen akkor nyílik meg egy Kate Moss kiállítás így ismét találkoznak "először"... majd újra... és újra... Tim rájön, hogy ha egyszerre két fontos esemény történik az életben, akkor csak az egyiken tud változtatni, úgyhogy választania kell. Aztán végül a sok agyafúrt időutazás után Tim totálisan elnyeri a lány szívét.
Hősünk ezután arra használja képességét, hogy az első szex tökéletes legyen (úgy 3.alkalomra), majd létrehozza a tökéletes lánykérést és megmenti esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől; megmenti barátját egy szakmai katasztrófától, és húgát a lehető legrosszabb szerelemtől, de "saját kárán" megtanulja, hogy milyen hátrányai vannak, bizonyos események után az időutazásnak. Ezért mindent visszacsinál, és ráveszi a húgát a szakításra. (Direkt nem mesélek konkrétumokat, akkor nem lenne érdemes megnézni a filmet.) Szerintem a legjobb rész: a metróalagútban játszódó montázs, az utcazenészekkel, ami egy kapcsolat legjobb (és talán mindennapi) pillanatait mutatja be.
Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Ezért megpróbálja úgy élni az életét, hogy minden napban találjon valami jót, hogy ne kelljen egyes napokat újra átélni és minden napot úgy éljen, mintha az utolsó lenne, és csak azokkal az emberekkel törődjön, akiket szeret és fontos neki.

Metróalagútban

Domhnall Gleeson neve, nekem nem mondott semmit, és ez olyan sokat most sem változott. Viszont szerintem jól állt neki ez a szerep. Örültem, hogy nem egy eszeveszetten jó pasi játssza, hanem egy átlag, vöröses hajú, kissé béna, de annál szeretetreméltóbb karakter.
Rachel ugyanolyan tündéri, mint minden hasonló filmjében, örülök, hogy ő szerepel benne, nem mellesleg nagyon jól áll neki a rövid haj is :) Bill Nighy ugyanolyan laza és jófej, mint mindig, remekül játszotta a szerepét! Ahogy észrevettem Curtis filmjeinek nem elhanyagolható része.
Kicsit féltem, hogy Az időutazó feleségének a gyenge utánzata lesz, de bátran kijelenthetem, hogy a két filmben sok közös vonás nem igen fedezhető fel. Szerencsére. Nagyon mély érzésű, szívvel-lélekkel készített mű lett a végeredmény. Richard Curtis a család fontosságáról kezdett írni, a forgatókönyv írása közben veszítette el szüleit, valószínűleg ezért is van ennyire jól kidolgozva az apa-fiú kapcsolat is, a szerelmi szál mellett. Szerintem azért is lehet sikeres, mert rendkívül személyes lett a film hangulata. A bemutató után bejelentette, hogy ez volt az utolsó film a rendezésében.
Pontozás: Minimum a maximális duplája, 10*2. Ez a film kicsit talán megtanít arra, hogyan kell megtalálni a boldogságot, és hogyan gazdálkodjuk az időnkkel, amit az élet nekünk szánt, és természetesen azt, hogy minden napban van valami szép. :)
*E

2013. október 24., csütörtök

Szeretnék ...

... egy színes farmernadrágot, mondjuk pirosat; olyan még úgysem volt.
ez a szett csizmával is nagyon jó lenne :
*E

2013. október 23., szerda

Októberi vers

Ady Endre: Párisban járt az Ősz

Párisba tegnap beszökött az Ősz.
Szent Mihály útján suhant nesztelen
Kánikulában, halk lombok alatt
S találkozott velem.

Ballagtam éppen a Szajna felé
S égtek lelkemben kis rőzse-dalok.
Füstösek, furcsák, búsak, bíborak
Arról, hogy meghalok.

Elért az Ősz és sugott valamit,
Szent Mihály útja beleremegett,
Züm, züm: röpködtek végig az úton
Tréfás falevelek.

Egy perc: a Nyár meg sem hőkölt belé
S Párisból az Ősz kacagva szaladt.
Itt járt s hogy itt járt, én tudom csupán
Nyögő lombok alatt.
(1906)

*E

2013. október 22., kedd

DIY - Nyaklánc ●4


Ez az úgynevezett fürt vagy csomó típusú nyaklánc (cluster) amit nevezhetünk a statement kistestvérének is; nálunk szerintem karkötő -és bokalánc- formájában elterjedtebb, de itt az ideje, hogy ez is beírja magát a köztudatba.
Két típusa van: amikor a díszítő elemek a láncon egymás mellett helyezkednek el, a lánc fix pontjain. Lehet ez 5 vagy 50 darab is, itt az az előnye, hogy bármikor bővíthető. Illetve, a másik fajtája, amikor medálhoz hasonlóan egy csomóban vannak, és fürtként lógnak alá.

Még egy csúcs-szuper ötlet ebben a témában, leírásért katt a képre!

Szinte ugyanez kékben, katt: A láncot ennél a két változatnál helyettesíthetjük vastag szalaggal is, például ingekhez tuti viselet.


Fürtre is hoztam egy példát, katt:
*E

2013. október 21., hétfő

Szex és New York

" Az őszinteség sokszor kínos helyzetet teremt. Nincs eltúlozva a jelentősége? Ha tisztára mossuk magunkat az egyben önzés, hiszen megbántunk valakit, aki ezt nem érdemli meg. Vajon egy kapcsolatban mindig az őszinteség a legjobb út? "

*E

2013. október 20., vasárnap

Garnier szerelem

Mindennapi tisztálkodási és szépségápolási szerek terén mániákus függő vagyok, ami egyszer bevált, azt nem szabad lecserélni elven. Gimis koromban természetesen nekem is meggyűlt a bajom a nemkívánt pattanásokkal. Sokáig kerestem a megfelelő arctisztítót (Clean&Clear, Clearskin satöbbi), amíg végül rátaláltam a most legeslegelsőként bemutatott termékre: a Garnier Pure 3in1 mélytisztító arclemosó - bőrradír - pakolásra. A kedvelt márkám több fajtáját is kipróbáltam, de egyik sem vált be annyira, mint ez, lehetett rajta bármilyen sörte, pumpa, akármi.
Aki nem ismerné: mélyen megtisztítja, hámlasztja és egyenletessé teszi az arcbőrt, hogy a tiszta érzet akár 3 napig tartson. (????) Használat: Napi arclemosóként: nedves arcbőrre vidd fel a terméket, gyengéden dörzsöld el, majd öblítsd le bő vízzel. Bőrradír: nedves arcbőrre vidd fel a terméket, körkörös mozdulatokkal masszírozd el, majd öblítsd le bő vízzel. Használd naponta. Arcmaszk: vidd fel az arcbőrre és hagyd száradni 3 percig, majd öblítsd le bő vízzel. Használd heti 2-3 alkalommal.
Napi szinten használom, mind a három funkciója szerint és Én imádom, a zsíros bőrömet nagyon szépen "karban tartja" már lassan 10 éve, és egy flakon (150 ml) jó sokáig elég, kb fél évig. (Ára erősen változó, kb 1400-1700 forint körül mozog, néha akciózzák szerencsére) Most fogyóban van, ezért múlt héten vettem Himalaya Herbalosat, kb ugyanezt tudja papír szerint, csak az minden bőrtípusra jó, nem kimondottan a zsírosra, mint ez .... hát kíváncsian várom, és majd jövök a bejegyzéssel.
Ha jól láttam, most már új csomagolása van.
Garnier Firming Care hidratáló feszesítő testápoló tej normál bőrre: 24 órán át hidratálja bőrét. Feszesíti a megereszkedett bőrt. Citrus illata és nem zsíros, tej-zselé állaga azonnal frissítő érzetet nyújt. Tengeri alga kivonatot tartalmaz, mely segít erősíteni a bőrszöveteket. Phyto-CaféineTM tartalma pedig zsírraktár-lebontó tulajdonságáról ismert. A bőr napról-napra feszesebbnek tűnik. Arcra ne használja! Használat után mosson kezet! Először furcsa volt az állaga, és az érzet, amit hagyott maga után, de hamar megszoktam, és megszerettem. Már 3-4 éve benne van a napi rutinomban.

Egyéb testápolásra a Garnier Intensive 7 Days-ből szoktam választani, főleg az aloe verásat. Próbáltam az extra száraz bőrre való vízmegkötőset Hydrating Care (csillogó kék címkés, arról nincsen kép), de az nagyon rossz volt, nem akart beszívódni és egyebek. (Fura, hogy van amelyik testápoló nagyon jó, van amelyik meg nagyon nem használ, de ebből azt gondolom, hogy tényleg mindenki talál magának valót.)

Samponnak Garnier Fructist is szoktam használni, de egy idő után nem szerette a hajam. Ugyan ez a helyzet az izzadásgátlóval és a deo spray-vel. Viszont még egy nagy kedvencem a Garnier Ambre Solaire Napozótejek, Napvédő permet és Napozás utáni krémek, amiről már írtam is. ITT
Most vettem egy Nyugtató szemfestéklemosót is, arról még nincsen vélemény, tesztelés alatt van, de majd mesélek róla. Van itthon az arclemosómhoz tartozó Pórusösszehúzó tonik és Pure A napi hidratáló kezelés, de ezeket nem használom gyakran, annyira nem váltak be, és csak úgy kenegetni nem szeretek.... Remélem nem egy nagy káosznak tűnik az egész. Amit kiemeltem azokat használom és szeretem. Elég nyomós részét képzik a mindennapjaimnak :)
*E

2013. október 19., szombat

Az én kedvesem

egy olyan csatos - motoros bokacsizma, amiről eddig még nem is meséltem nektek. Nem is értem hogyan maradhatott el szegény; de most mindent pótlok.
Lassan már egy hónapja, hogy rátaláltam. Elmentünk az egyik barátnőmmel körülnézni a Deichmannban, de semmi olyan nem volt ott, ami annyira tetszett volna, hogy meg is vegyem. Úgyhogy egy másik körutam során találtam meg, anyával, egy tökéleteset. Pont olyan, amilyenről álmodtam, "szegecses", ami a napfényben csillog, strapabíró talppal, pici sarokkal és megfelelő magasságú szárral, ami eláll a lábamtól, de olyan kényelmesen, hogy az valami álomszerű. Zalaegerszegen a Plázában (talán CCC üzlet, de nem mernék rá fogadni, sajnos nincsen üzletnév kirakva) A cicanacis kombóimhoz mindenképpen akartam egyet, hogy ne kelljen mindig magassarkúba ugranom, 1-1 rohanós napomon. Természetesen már hordom, és szerintem nagyon kényelmes, és jól mutat.

Első outfit képem a blogon:

Csizmáról :
Igen, a szára velúros, szerintem ettől is nagyon menő :)
*E

2013. október 17., csütörtök

Szeretnék ...

... itt sétálni és belefeküdni a levelekbe:
vagy más szép színű faleveles részen.... :)

*E

2013. október 16., szerda

KÖNYV - Papp Diána: Szerdán habcsók

„Három hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot.”
Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán habcsók története egy fiatal nőről, aki egy nagy pofon után megpróbál talpra állni, és elhinni, hogy nincs olyan, hogy soha többé.
Papp Diána újságíró, a Nők Lapja vezető-szerkesztője első regényében receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez…


Nagyon vártam már ezt a könyvet, igazából karácsonyra kaptam °A-tól, de kalandos út után csak júliusban ért ide hozzám. Egészen addig neki sem akartam állni semmi más könyvnek, egyszerűen szinte egy sem kötött le, nem érdekelt, le sem vettem a polcról egyet sem, vagy ha igen, ki sem nyitottam, annyira készültem rá! Az első fejezet után egy kis csalódottságot és felháborodást éreztem, de aztán hamar szerethetővé vált  a történet (szerencsére). De pont akkor lettem 2 hétig beteg: lázas és mindenmás, úgyhogy letettem. Most nemrégen elkezdtem újra, és tetszik - tetszett. Hiába, ez van, én ősztől tavaszig tudok igazán olvasni. Akkor jön meg hozzá az ihlet.

A TV-nél dolgozó, PR-os szakma csúcsán lévő Eszter hobbiként gasztroblogot vezet, amit a válási és költözési herce-hurca miatt elhanyagol. Húga, Hajni próbál segíteni több-kevesebb sikerrel. Mindeközben találkozik régi szerelmével Balázzsal, aki újra inspirálja, minden téren... Hirtelen ötlettől vezérelve, elmegy vele egy olasz-francia kiruccanásra, árubeszerzésre. Tiszta Napsütötte Toszkána feeling, de ezt a szerzőnk el is ismeri :) Kedvencem Piroska karaktere, az öreg barátnő, aki angyalokkal beszélget, kártyából jósol, sőt, még az asztronómiában is jártas! Tetszik a történet nagyon, főleg az, ahogy Eszter továbblépését leírja: hogyan zárul le egy korszak, és megy át lassan, de biztosan egy új, szebb kezdet felé, amit nem hátráltathat semmi. DE mindent nem mesélek el belőle, max még annyit, hogy én végig drukkolok, hogy Eszter és Balázs túltegyék magukat a múlton és újra összejöjjenek. Hajni életét is megismerjük, szinte már átcsap a történet az ő életére, van egy sütiboltja és sok tartozása; amiről eszembe jutottak a Hannah Swensen könyvek is, csak itt nem volt gyilkosság, ami persze nem is baj! :)

Véleményem: Egészen jól indult a történet, de a vége felé, kb az utolsó 2 fejezetnél érezhetően túlzsúfolt, és emiatt kidolgozatlanok a szálak, amik amúgy tök jók lennének. Simán lehetett volna 350-400 oldalas a könyv, kicsit összecsapottra sikerült a vége, de ez az első könyve Diánának, úgyhogy elnézem neki. Főleg, mert életszerű, mindennapos problémákról írt, plusz van benne 1-2 jó recept is. :)

Egyébként, ebben a könyvben megtalálható minden, amit szeretek: gasztronómia, kaland, szép tájak, Olaszország, Franciaország, blogolás és a szerelem. Ajánlom mindenkinek!
XXI. Század Kiadó Kft., 2012 - Ára: 2990,-
*E

2013. október 15., kedd

Díjat kaptam!

Amint már bizonyára láttátok, az a megtiszteltetés ért, hogy kaptam egy díjat. Barbara lepet meg vele, és hihetetlenül feldobta vele a hétfőmet!!! Nagyon szépen köszönöm Neki!

blog díj- best blog


A szabályok:
1. Megemlítem, hogy kitől kaptam.
2. Kiválasztok négy blogot, amelynek kétszáznál kevesebb rendszeres olvasója van.
3. Egy-egy megjegyzést hagyok a kiválasztott blogoknál.


Akiknek tovább adnám a díjat:

Nagyon nehéz volt a döntés, legszívesebben mindenkinek adtam volna, akiket olvasok; volt aki azért nem szerepel itt, mert nem tudom pontosan hányszor is lehet megkapni ezt a díjat :)
*E

2013. október 14., hétfő

2013. október 13., vasárnap

Glamour-napi Shopping-party

Capital Cities - Safe And Sound

Ismét Shoppingünnep volt a hétvégén! Most hoztam a beszámolót arról, hogy mit vásároltam. Mint már tudjátok nagyon vártam, hogy majd jó sok pulcsit beszerzek, hát ez nem jött össze :D A hőn áhított fekete és/vagy fehér pulcsi sem. Azért nem vagyok nagyon szomorú, ami késik nem múlik, meg már előző héten is vettem 1-2 jó dolgot, egészen jó áron. Arról is mesélek most. 2 kardigán, áruk összesen: 55oo ,-

4 cicanaci (szürke, okker, barna, vastag fekete) 1ooo,-/db és 2 kötött szoknya 25oo,-/db


A szokásos üzleteimet jártam végig, illetve benéztem olyan helyekre is, ahova nem volt kupon, de megláttam valami kedvemre valót: Csíkos tunika, pocaknál írtó előnyös, kedvenc színekkel, és 2 szimpla hosszúujjú pólót, pulcsik alá nagyon szeretem (egy fehér, és egy sötét zöld,de azokról nincsen kép :) )


A szíves pulcsit és ezt a két pólót, háááát, képtelen voltam otthagyni a New Yorkerben. Egyszerűen imádom ezt a pulóvert: a színeit, az anyagát, a mintáját, a gyöngyöket, nagyon elcsábultam volna még más színűre is, de (szerintem) elég drágán adják, sajnos...
A pólók közül a bordó lenből van, aminek külön örülök, meg a mintája is nagyon jó, oroszlánfejes, ha valakinek nem jönne össze :) az azték pedig a másik kedvenc motívumom, télen is nagyon felkapott lesz.

Kötött ruhát is vettem, a pirosat, kicsit loknis, de (szerencsére) anyának is megtetszett, úgyhogy ő megvette a lilát - azonos a méretünk:
Az övet a Takkoban vettem.

Vettem 1-2 más dolgot is (Palmolive tusikat Tescos kuponnal), "apró szegecses" harisnyát, megőrülök milyen cuki; illetve a Müllerben is jártam, ahol a fő célom a hajtőemelő volt, meg a Himalaya Herbals ajakápoló:

Természetesen könyv is került a "kosaramba", a lassan soron következő Papp Diána: Kerek perec, Szerdán habcsók bejegyzés hamarosan :)
*E

2013. október 12., szombat

őszi dekor-inspiráció

Ma ebéd után, 2 takarítás között elmentünk sétálni egy kicsit, találtunk sok-sok alapanyagnak valót. Az évszakhoz illően felhasználhatunk különböző terméseket, makk, dió, mogyoró, gesztenye, tököket, színes faleveleket, almát, kukoricát.... ja és egyébként a fények, minden mennyiségben, gyorsabban sötétedik, lassan óraállítás, az otthon biztonságos melegét jelentheti egy-egy gyertya is. ÉN imádom!
Kerestem 1-2 képet inspirációnak :)

 
bodza
*E

2013. október 10., csütörtök

Szeretnék ...

... táska, bokacsizma, óra, nadrág, kabát, sál :
*E

1 éves lett a blog!

Kedves Mindenki!
Örömmel jelentem be, hogy 1 azaz EGY éves lett a blog!!! juhéééjj
Bevallom őszintén, hogy sosem gondoltam volna, hogy ezt is megérhetem, hogy sikerülni fog, kitartok, és tényleg lesz miről írnom... (egy másik blogom hamar befuccsolt, szegény; vagyis, ott és akkor én nem voltam kitartó, azthiszem, de ez már 3 éve volt)
Igaz, a kezdeti párosból már csak én maradtam, de hát, van ilyen; ez nem fogja elrontani a kedvünket!

Gondolkoztam sok mindenen, hogy mit is írhatnék ide, de semmi más nem jut most az eszembe, max annyi, hogy megígérem tovább fogom folytatni, és hogy idővel még többen leszünk :)

Boldog Blog-Születésnapot :)
*E

2013. október 8., kedd

Malacpersely

Ha nincs konkrét vagy nagy cél, akkor is érdemes kisebb összegben, otthon perselybe gyűjtögetni a pénzt, és pár havonta elkölteni valamire, amit nagyon szeretnél - vehetsz magadnak egy könyvet, elmehettek a haverokkal moziba, múzeumba, vagy egy új ruhadarabra is szert tehetsz… Amikor gimibe jártam mindig karácsony előtt ürítettem ki a perselyemet, abból vettem ajándékot szinte mindenkinek, akkoriban csak 100-asokat dobtam bele, szép kis summa volt az is.

Most már van egy nagy fémperselyem, New Yorkos látképpel (úgy 4 éve) amibe csak fém 200-asok kerülnek, és konzervnyitóval lehet kibontani, majd, ha tele lesz, de most még "csak" félig van. Ezenkívül van 2 másik kerámia persely, amibe minden féle aprót beledobok a pénztárcámból, zsebből, autóból. Ezeknek a tartalmát általában 2 havonta beváltatom 200asra, majd beleteszem a nagyba…najó, volt rá példa, hogy ezt elköltöttem, ezért jobb a másik, abból tudom, hogy nem tudok kivenni, néha „bűnbánóan” 1-2 ezerforintnyit bedobok…. Egyébként az órám fém dobozkájába néha papírpénz is kerül..... nem látom = nem költöm el, csak tudom, hogy van, ha kellene....Nagyon ötletes egy falra tehető persely is, ami amellett, hogy gyűjti a pénzt, a fotóval emlékeztet is arra, hogy mire megy a spórolás. Azt a fajta dobozt, amiből készült készen lehet venni hobbyboltban, a tartalmát mi állíthatjuk össze; ráragaszthatjuk vagy ráírhatjuk a célunkat: autó, bicikli, nyaralás, új táska vagy bármi más. Akár egy kicicomázott befőttes üveg is jó erre a célra… Egy filmben láttam annó, hogy a konyhapénzt csatos üvegbe gyűjtötték, remek ötlet az is. :)


És hogy mikor tegyél el pénzt? Amikor például otthonról viszel ebédet a munkahelyedre. Vagy ha kevesebb cigarettát nem szívtál, annak az árát is beleteheted; esetleg, ha egyáltalán nem dohányzol havonta 500-1000 forintot. Vagy ha gyalogoltál buszozás, taxizás helyett, a jegy ára simán belemehet, vagy ha kocsi helyett mással utaztál, a benzin ára.... Vagy ha a bulira szánt pénzből marad valamennyi :) Vagy csak ha túl nehéz a pénztárcád a sok aprótól. Fizetés mellé kapott jutalom, ha nincsen rá égető szükséged.
Apropó, már csak 77 nap van karácsonyig, úgyhogy, akár neki lehet állni az ajándékokra szánt pénz félrerakásának is. :)
*E

2013. október 7., hétfő

Szex és New York

" Hamupipőke és a herceg boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Az életben legtöbbször nem így alakulnak a dolgok, ezt jobb, ha előre tudod. "

*E

2013. október 6., vasárnap

Boholytalanítás felső fokon

A mai napom eléggé egyhangúra sikerült, takarítás, takarítás, főzés - kajálás, ismét takarítás, egy kis pakolással megfűszerezve... Közben pihenésképpen elővettem a viszonylag újnak számító kis szerkentyűmet, amit neten rendeltem párszáz forintért: a Perfect Home-os boholytalanítót. 1-2 kötött pulcsim már eléggé kibolyhosodott, aztán múltkor tépkedtem egy kardigánomat melóban, amikor egyik kolleginám szó szerint leszidott, mert hát így tönkreteszem... Ő ajánlotta ezt a kütyűt, hát valami csoda; mondhatnám, hogy a kötött ruhák Perwollja. Oké, csodát nem kell várni, egy agyonhordott pulcsi természetesen nem lesz olyan, mintha új lenne, de hát azért eléggé közel lesz hozzá. Viszont ami nem olyan régi, az szinte újnak tűnik...
Nagyon mókás meló, kicsit bezsibbad a kezed a sok remegéstől, de ettől még viccesebb lesz. A szerkezet 2 db AA elemmel működik, és a gombot értelemszerűen ON-ba kell állítani, és kezdődhet is a csinosítás. Tartozik hozzá egy kis kefe, hogy szépen ki lehessen pucolni a fejét, ami kellett is, mert volt egy anyag, ami tömörödésre túlzottan is képes volt, és belassította a folyamatot.... Egyébként kicsit féltem, hogy a kiálló szálat (ha persze van) elvágja és búcsút inthetek a ruhának, de ezt nem tapasztaltam, és ma 3 pulcsit bolyhoztam le (van ilyen szó ?? )
Na mindegy, én ajánlom mindenkinek, mert ahol állandóan dörzsölődik az anyag, pl. nadrággal érintkezve, vagy a kezünknél, ott kis gömböcskék keletkeznek, ami szerintem egy idő után eléggé idegesítő, és akár ronda is lehet. Pamut naciknál combnál is előfordulhat.... Sok időbe sem telik, meg tényleg jó elfoglaltság, mindezek mellett cseresznye a tejszínhabon, hogy nagggyon szép lesz a pulcsink! :)
*E

2013. október 4., péntek

Air Wick újdonság

Szeptember végén találtam egy KELL-kategóriás újdonságot, vagyis a reklámját, mert magával a gyertyával -sajnos- még egy üzletben sem találkoztam. Viszont nem tudtam már tovább magamban tartani, hogy mennyire ki vagyok rá éhezve ...
Tehát, amiről most szó van az az új Air Wick® Colours of Nature Pearl Infusions illatgyertya. Tudomásom szerint 4 illatban lesz megtalálható: Aranyló Téli Liget, Bíbor Fagyos Szeder, Rubinvörös Alma, Selymes Vanília Virág, HMMM

Nekem a Szeder lett a kedvencem így első hallásra, úgyhogy majd egy olyat fogok levadászni, képet is találtam róla :
A Pearl Infusions gyertya belsejében illóolajgyöngyöket találsz, átlátszó zselében. Ezek segítik hosszan tartani a szeder, az alma és a vanília aromáit. A gyöngyök még csillognak is a láng alatt, nagyon meghitt, romantikus, imádnivaló. Amúgy is lassan itt vannak a mínuszok, én már elkezdtem a spontán gyertya és illóolajozást. Egyszerűen kell a lelkemnek! Hangulatot ad, megnyugtat, ellazít, és felvidítja a kedvem. Még olvasni is milliószor jobban szeretek ilyenkor. Ez van, én ilyennel "működöm" Ha lesz saját jövök a poszttal! :)
*E